Danas uklanjanje i uništavanje zrakoplovne bombe na Valovinama

TRAJE UKLANJANJE I NEEKSPLODIRANIH MINA U ŠTINJANSKOJ DRAGI
Obavještavaju se građani da će se danas, 19. listopada od 8 do 10 sati  do okončanja uklanjanja i transporta zrakoplovne bombe na prostor vojarne Muzil zatvorit promet i kretanje građana u Ulici Stoja, od križanja s Ulicom Vergarola te ulicom Valovine. Građani koji stanuju u tzv. crvenoj zoni biti će za vrijeme uklanjanja bombe evakuirani iz svojih kuća i stanova dok za građane koji žive u žutoj zoni nije obvezna evakuacija već se preporuča da ukoliko ostaju u svojim kućama budu udaljeni od svojih prozora. Građani koji žive na području plave zone upućuju se da u vrijeme uklanjanja transporta bombe ne borave na otvorenom prostoru. Policijski službenici će osiguravati navedeno područje dok će uništavanje provesti stručni policijski službenici Protueksplozijskog odjela PU istarske.

Uništavanje i eksplozija su predviđeni u vremenu od 11 do 14 sati, ovisno o dinamici provedbe.

Policija apelira na građane  da slušaju upute policijskih službenika na osiguranju mjesta provedbe akcije i da ne dolaze promatrati postupanje.

Istovremeno, još danas i sutra 19. i 20. listopada u vremenu od 07 do 15 sati provoditi će se aktivnosti na uklanjanju i uništavanju zaostalih neeksplodiranih ubojitih sredstava u podmorju akvatorija Štinjanske drage. Pomorska policija će osiguravati navedeno područje a građani se mole da ne isplovljavaju iz lučice koja se nalazi na navedenom području te da ne vrše nikakve aktivnosti na moru i podmorju. 

Zbog dotrajalosti mina, dio njih, se uništava se na području Štinjanske luke zbog čega to područje osiguravaju policijski službenici interventne policije .

Također, mole se građani da radi vlastite sigurnosti slušaju upute policijskih službenika i ne približavaju se mjestu uništavanja minsko-eksplozivnih sredstava.

(rex)

Facebook komentari