Danas smirivanje vremena u cijeloj Hrvatskoj

SINOĆ VELIKE KOLIČINE OBORINA PO PULI I CIJELOJ ISTRI
Sinoć oko 20 sati bilo olujno nevrijeme zahvatilo je istarski poluotok, tijekom nevremena bilo je olujnih naleta vjetra, obilne kiše, a zabilježen je i shelf cloud.

Udari vjetra bili su na nekim prostorima i do preko 100 km/h, a sami vjetar učinio je i poprilične štete po gradovima, iako su najviše stradala stabla i njihove grane. More je također u tim trenucima podivljalo, pa je bilo i šteta na plovilima.

Što se tiče kiše, ona je bila obilna, pa je tako Pula bila i grad s najobilnijim padalinama od 36mm kiše, pa se je po gradu uz slabu vidljivost vozilo i po velikim količinama vode na kolnicima, ali moramo priznati da su pulske ulice bez obzira na sve vrlo dobro podnijele ovakve količine oborina u vrlo kratkom roku.

PROGNOZA VREMENA, SUBOTA, 3. KOLOVOZ 2019.

Smirivanje vremena. Postupni prestanak kiše i djelomično razvedravanje, najprije na zapadu. Poslijepodne u unutrašnjosti uz lokalni razvoj oblaka još može biti i ponekog pljuska. Duž obale djelomice sunčano. Vjetar slab, na istoku do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će umjerena ponegdje i jaka bura od sredine dana okretati na sjeverozapadnjak. Najviša temperatura između 24 i 29 °C.

PROGNOZA VREMENA, NEDJELJA, 4. KOLOVOZ 2019.

U unutrašnjosti djelomice sunčano, no i dalje ne posve stabilno pa su u poslijepodnevnim satima uz lokalno jači razvoj oblaka mogući pljuskovi i grmljavina, osobito u gorju. Na Jadranu pretežno sunčano. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab. Na obali i otocima sjeverozapadnjak i zapadnjak, mjestimice i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od 13 do 17, na moru od 18 do 22, a najviša dnevna između 24 i 29 °C, u Dalmaciji malo viša.

(REX/foto Elvis Malagić)

Facebook komentari