Danas protiv Gorice počinje ludi slijed utakmica Istre 1961

STADION DROSINA, PETAK, 8. STUDENI 2019. U 18 SATI
Danas protiv Gorice počinje ludi slijed utakmica Istre 1961, jer slijede Osijek, Dinamo, Rijeka i Hajduk za kraj prvog dijela prvenstva, a drugi dio prvenstva koje će početi 1. veljače 2020. Puljani će otvoriti s "velikim" derbijem u Zaprešiću.

Iako trener Prelec i njegovi igrači da idu dalje svojim planom i putem, mi se samo nadamo da da taj put ne vodi tamo kamo nas vodi trentuno stanje na ljestvici. Možda trener ne želi igračima staviti pritisak na današnju utakmicu, ali mi moramo konstatirati da se danas treba pobijediti makar na mišiće i pod svaku cijenu, bez straha od kartona. Nekako Puljani imaju uvijek sreću da im za protivnike zbog kartona ne igraju najbolji igrači, pa tako i danas za Goricu neće igrati "čudo od igrača" Kristijan Lovrić i Joey Suk, dok kod domaćih neće biti kartoniranog Bušnje i bolesnog Gržana uz one koji su već duže ozlijeđeni (Munivrana, Fuentes, Sane, Paez), dok bi na klupi trebao biti "fantomski" Josip Maganjić, koji je došao prije više od dva mjeseca iz Fiorentine i još nije spreman. 

– Čeka nas teška utakmica protiv Gorice. Njima nedostaju neki od ključnih igrača Lovrić i Suk, što nam može biti od pomoći, no naravno, mi se nećemo time povoditi. Za ovu utakmicu nažalost ni mi ne možemo računati na kartoniranog Bušnju i Gržana koji se razbolio, no svi ostali igrači su na dispoziciji, i u jednoj ludoj utakmici možemo izvući nešto pozitivno za nas. - rekao je glavni trener Prelec dodavši: - Svjesni smo da zbog izostanka Bušnje, Gržana i Muinivrane, imamo manjak krilnih napadača, ali pokušati ćemo to nadoknaditi sa igračima koje imamo u rosteru.

Na pitanje kako preživjeti sljedećih pet minuta, trener Prelec je rekao:

- Živjeti ćemo i dalje, spremiti ćemo se za utakmicu, imamo svoj zacrtan plan i put i od njega ne odustajemo. Svjesni smo svojih realnih mogućnosti, nisu dovedena pojačanja koja su mogla odmah biti na dispoziciji, tako da je naš realan cilj bio i prije početka prvenstva i sada 8. mjesto i izbjegavanje kvalifikacija.

Jedan od standardnijih u momčadi Istre 1961, stoper Petar Bosančić, je potvrdio riječi trenera Preleca, naglasivši da im je bod iz Koprivnice vrlo dragocjen jer je vratio samopuzdanje u svlačionicu. Za Goricu je rekao da imaju prepoznatljiv stil s kontrama i polukontrama i te kontre igrači Istre 1961 moraju svesti na minimum.

Mogući sastav: Čondrić, Grujević, Tomašević, Bosančić, Pavić, Einar, Močinić, Lončar, Regan (Ivančić), Ćuže, Laukžemis.

(rex/foto Istra 1961)

Facebook komentari