Danas otvaranje 25. međunarodne izložbe Vinistra 2018

VINISTRA TRAJE OD 11. DO 13. SVIBNJA 2018.
Svečano otvaranje 25. međunarodne izložbe Vinistra 2018 održati će se danas (petak, 11.svibanj) u 13 sati. i to je početak kada će ljubitelji istarskih vina doći će na svoje! Od petka (11.5.) do nedjelje (13.5) u dvorani Žatika u Poreču održava se najdugovječnija i najpoznatija vinska manifestacija u Hrvatskoj.

Rođendanska Vinistra će vas oduševiti. Više od 130 izlagača, vrhunska vina u kojima će uživati najzahtjevniji vinoljupci, odlična hrana, sjajan zabavni program i kao točka na i gostovanje globalne zvijezde vinskog svijeta – britanskog vinskog kritičara Stevena Spurriera, koji je ostao zapamćen kao inicijator legendarnog  Paris tastinga 1976. kada su prvi puta u povijesti američka vina pobijedila francuska.

Vinistra - izložba vina i vinarske opreme regionalna je i međunarodna izložba vina i opreme za vinogradarstvo i vinarstvo. Izložba se već tradicionalno održava u Poreču i svake godine sve većim interesom, kako na natjecateljskom tako i na izlagačkom dijelu izložbe, potvrđuje svoj značaj. Osim vina, na Vinistri se ocjenjuju maslinova ulja i rakije. Tijekom tri dana trajanja izložbe desetak tisuća ljubitelja vina kuša i istražuje vinski svijet Istre.

Sjajan popratni program

Vođene vertikalne degustacije Malvazije ili i nagrađivanog Cabernet Sauvignona Festige poznate vinske kuće Vina Laguna, sljubljivanje zrelih istarskih sireva i maceriranih istarskih malvazija, degustacija vina otoka Krka, usporedba istarskih sa svjetskim vinima, prezentacija Vin de Rosa, desertnog vina Vodnjanštine, tek su neke od zanimljivih radionica ovogodišnje Vinistre i razlog više da sljedeći vikend dođete u Poreč i upoznate  najpoznatija imena istarskog vinarstva, ali i ona čije vrijeme tek dolazi.

Istinski gurmani neće propustiti Plava Laguna Gourmet show na kojem će se ove godine uz poznate istarske restorane: Bacchus, La Grisa i Konoba Da Lorenzo  predstaviti i nagrađivani restoran hotela Villa Magdalena iz Hrvatskog zagorja. Idu li  jela moderne zagorske kuhinje uz istarska vina uvjerite iz prve ruke, u petak prvog dana Vinistre.


PROGRAM: Petak 11.05.2018. / 13:00 – 19:00 sati

10:00 – 11:30  Predstavljanje noviteta u Programu ruralnog razvoja i provedbi – Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (Sala za stručna događanja)

13:00 – 14:00  Svečano otvaranje 25. međunarodne izložbe Vinistra 2018.         
14:00 – 16:00  Naša iskustva: 25 godina Vinistre u hrvatskoj vinskoj priči (Stručni skup – moderator Zvjezdana Blažić)

Marketing vina u teoriji i praksi - promocija knjige dr.sc. Đure Horvata (Sala za stručna događanja)

16:30 – 17:30  Sljubljivanje istarskih delicija 2. dio – degustacija – Emil Perdec

Uspješni filmovi uvijek imaju nastavke, pa smo tako odlučili da lanjska radionica „Sljubljivanje istarskih delicija“ ima i ovogodišnji nastavak „Sljubljivanje istarskih delicija 2.dio“. Ponovno ćemo za vas sljubiti raznolike Istarske delicije sa biranim vinima, a kroz radionicu će nas ponovno voditi uspješni lanjski voditeljski dvojac Emil Perdec i dr. Krešimir Mikinac. (Sala za stručna događanja)

Participacija iznosi 30,00 kn. Rezervacije putem akreditacijskog obrasca.

16:00 – 17:30  Hotel Villa Magdalena

Gourmet restoran hotela Villa Magdalena je mjesto vrhunskog gastronomskog doživljaja. Ponuda se bazira na spoju najboljeg od tradicionalne zagorske kuhinje koju upotpunjujemo elementima modernih talijanskih i francuskih kuhinja. Chef Mislav Božić spremiti će za Vas zanimljiv, kreativan meni koji čemo sljubiti sa Istarskim vinima. (Plava laguna Gourmet)

Participacija iznosi 100,00 kn. Rezervacije putem akreditacijskog obrasca.

18:00 – 19:00  Vina laguna predstavlja vertikalnu degustaciju malvazija od 2011. do 2017. – riserva Vižinada - Milan Budinski, Danijela Kramarić

Vođena vertikalna degustacija 5 berbi, od prve berbe Malvazije Riserve Vižinade 2011. do mlade 2017., pokazat će potencijal Malvazije Istarske za vrhunska zrela odležana vina, uz predstavljanje projekta sadnje novih ekoloških vinograda Malvazije Istarske, te prelazak na ekološku proizvodnju sadašnjih vinograda iz kojih dolazi to vino. (Sala za stručna događanja)

Rezervacije putem akreditacijskog obrasca.

(rex)

 
 

Facebook komentari