Danas još 24 zaraženih osoba u Hrvatskoj, sada ih je ukupno 442

TISKOVNA KONFERENCIJA NACIONALNOG STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE
Održana je redovita dnevna presica Nacionalnog stožera civilne obrane, u kojoj je potvrđeno novih 24 slučajeva koronavirusa, dosad ukupno 442, izliječene su 22 osobe, a jedna osoba je na respiratoru, njoj se stanje pogoršalo.

"Novozaraženih osoba je 24, što znači da je ukupan broj dosad oboljelih 442. U zadnja 24 sata zaraženo je 60 novih osoba, što znači da nam se broj ne povećava. U subotu smo imali 87 novih slučajeva, ali nakon toga taj broj pada. To daje nadu da će naš rast slučajeva biti više položen nego uspravan", informirao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

"Nema potrebe da se ide iracionalno sa Sumamedom. On ne može djelovati na virus, ali može djelovati na imunološki sustav tako da smiruje upalu. Tu treba biti pametan i ne treba istrčavati s tim lijekom. Istraživanja pokazuju da virus u nekoliko prvih dana utišava naš imunološki sustav te mu se tako omogućava brže širenje i izazivanje veće štete na organizmu. Kada bismo išli davati Sumamed, morali bismo imati studiju da bismo vidjeli da on ne može naštetiti", kazala je Alemka Markotić o korištenju Sumameda i tvrdnjama da Sumamed liječi koronavirus.

(rex)

Facebook komentari