Danas je “Dan videoigara”

12. RUJAN
Današnji dan u  kalendara pomalo je netipičan jer se ne prisjećamo neke igre ili platforme za igranje nego umjesto toga slavimo dan videoigara. Slavljenje tog dana je tradicija koja potječe iz SAD-a ,a naziva se “National Video Games Day” .

Sam događaj datira od 1991. godine kada se održavao 8. 7. Od 1994. pomaknut je na 12. 7., pa zatim godinu dana kasnije na 10. 9. i od 1997. obilježava se na današnji datum, 12. 9. Dan videoigara spomenut je prvi put u američkoj publikaciji Chase’s Calendar of Events iako se nigdje ne spominje tko je prvi odlučio da će se postojanje videoigara uopće slaviti.

Prema prvom službenom opisu, ovaj dan je za "djecu svih uzrasta koja uživaju u videoigrama”. U opisu se spominje i sponzorstvo Davida Earlea, predsjednika Kid Vid Warriorsa. Međutim, pravila obilježavanja dana videoigara jasna su sama po sebi. Videoigre je najbolje slaviti igranjem. Od ostalih aktivnosti možete se vratiti nekim starim igrama iz svoje mladosti, možete se pridružiti nekoj gaming zajednici ili pak pogledati neki film o videoigrama.

(rex)

Facebook komentari