Danas imamo 9 novooboljelih, ukupno dosad 2039

TISKOVNA KONFERENCIJA NACIONALNOG STOŽERA
Danas imamo 9 novooboljelih, ukupno dosad 2039, osoba zaraženih koronavirusom, a 1166 osoba je ozdravilo. Dosad je preminulo pedeset i devet osoba. 21 osoba je trenutačno na respiratoru. Dosad je obavljeno ukupno 32.817 testiranja. U samoizolaciji je ukupno 13.724 osoba.

Od jučer su preminule 4 osobe, u Koprivnici (rođ. 1937), u Zagrebu ženska osoba (rođ. 1934) i dvije ženske osobe u Splitu (rođ. 1923. i 1931). Svi su bolovali od teških bolesti, jedna osoba je bila na respiratoru.

"Inspekcije civilne zaštite obilaze objekte i sve naše prve informacije govore da se uglavnom mjere poštuju, ako se utvrdi nešto kao nedostatak odmah se i riješi." - rekao je Božinović o prvom danu popuštanja mjera.

O festivalima je ministar Božinović kazao:

"Oktober fest je jedan ogroman festival na koji dolazi više milijuna posjetitelja iz svijeta i Europe. Mi u ovom trenutku ne možemo ni potvrditi ni opovrgnuti, to ovisi o epidemiološkoj situaciji, ali tko god nešto dugoročno želi planirati, bolje je da ne planira tako nešto, ako je nešto kratkoročno može se pričekati. Ja bih preporučio da se ne planira ako se nešto održava za šest mjeseci, nemoguće je znati."

"Već 2 mjeseca komuniciramo situaciju s jednom novom vrstom zaraze, novim virusom, koji je zahvatio cijeloi svijet, dajemo vrlo precizne informacije kako organizirati život sve u cilju zaštite zdravlja i života, a sada smo ušli u novu fazu, fazu popuštanja u kojoj ovaj stožer ima i delikatniju ulogu. Iz dana u dan ćemo pratiti kako se situacija razvija, a sve s ciljem da se više ne vratimo u ona restriktivna rješenja." - dodao je Božinović.

(rex)

Facebook komentari