Danas Cvitanović protiv svojih Osječana hvata zadnji vlak za opstanak

PETAK, 19. TRAVANJ U 16,30 SATI, ISTRA 1961 - OSIJEK  
Danas Istra 1961 vjerojatno hvata i lovi posljednji vlak prema osmom mjestu i Slaven Belupu koji je osam bodova ispred pulskog prvoligaša, pobjedom protiv Osijeka i očekivanim porazom Slavena od Dinama, razlika bi se smanjila na pet bodova, a u kalkulacijama do kraja prvenstva moguće je dostići tu prednost, naravno za to će trebati i pobjede kojih je u zadnje vrijeme sve manje.  

''Ovo je jedna od onih utakmica koja je meni posebnija od drugih, jer ipak igramo protiv kluba u kojem sam počeo prve nogometne korake, gdje sam prošao kompletnu školu nogometa i protiv kluba iz svog rodnog grada. Naravno da zbog svega toga tu utakmicu doživljavam emotivnije nego ostale.'' - rekao je na početku najave današnje utakmice trener Istre 1961 Igor Cvitanović.

''Osijek ima novog trener Dinu Skendera, nakon čijeg dolaska su igrači dobro reagirali, nalaze se u pobjedničkom ritmu, a njihovi igrači iznimno su opasni i kvalitetni te moramo biti na svom maksimumu ako želimo nešto napraviti.'' - nastavio je Osječanin na klupi zeleno-žutih. dodaavši da njegova ekipa mora biti jako koncentrirana i kvalitetna da dođe do bodova koje očekuju.

Što se igračkog kadra tiče, neće biti Bosančića koji je još na oporavku i Caiceda koji je na pregledima, osttali svi kandidiraju za prvu jedanaestoricu, s napomenom da će Cvitanović odmoriti mladog Tonija Burića, koji je igrao na zadnje dvije utakmice.

''Toni Burić je želio biti uz juniorsku ekipu u Splitu, a igrao je na zadnje dvije utakmice za seniore, i ja nemam pravo da riskiram da se dijete zbog umora povrijedi.''- istaknuo je Cvitanović izostavljanje Burića.

U svakoj utakmici Cvita je mijenjao sastav, pa tu tradiciju neće promijeniti ni danas protiv Osijeka, pa će tako na desnom beku zaigrati Martin Franić, sustav igre će biti 4-4-2, s time da se ne zna koja će dva napadača zaigrati, iako je vjerojatno Mierez u prednosti ispred Fuentesa i Laukžemisa.

U zadnje vrijeme je najveći problem Istre 1961 bila borbenost i agresivnost, a trener Cvitanović to objašnjava da se stalno na treninzima stalno rade na tom segmentu, ali da se nikako na utakmici to ne sprovede i preslika u djelo, te se nada da će ova utakmica biti prekretnica i u tom pogledu.

Mogući sastav: Čondrić, Franić, Rimane, Julio Rodriguez, Pavić, Galilea, Lončar, Iglesias (Ndi), Sane, Laukžemis (Fuentes), Mierez.

(Dorijan Vrkljan) 

Facebook komentari