Danas Blagdanski koncert Big Banda

DOM HRVATSKIH BRANITELJA PULA
Koncert Big Banda Pula održati će se u velikoj koncertnoj dvorani Doma hrvatskih branitelja Pula u utorak 27. prosinca 2011. s početkom u 20 sati. Big Band Pula djeluje kao sekcija udruge Puhački orkestar grada Pule te ove godine obilježava svoju 15. obljetnicu. Voditelj Big Banda je naš poznati trubač, dvostruki dobitnik nagrade Status za najboljeg instrumentalista, Branko Sterpin.
Koncert u organizaciji Puhačkog orkestra grada Pule i SAKUD-a Pula pod pokroviteljstvom Grada Pule poklon je publici, i kao i svake godine, ulaz je slobodan. Kao jedan od nositelja programa manifestacije Prosinac u gradu, pulski je Big Band svih proteklih godina privukao brojnu publiku.
Big Band Pula, koji djeluje u Rojcu, za svoj je tradicionalni prosinački koncert odabrao šarolik izbor iz klasičnog repertoara velikih jazz orkestara. Eru swinga dočarat će uz gosta, klarinetista Roberta Rosandu, koji će izvesti Koncert za klarinet Artiea Shawa i Sing Sing Sing Louisa Prime.
Po riječima Branka Sterpina, u izletu u stil benda Buddyja Richa, legendarnog bubnjara, do izražaja će doći naš bubnjar Adriano Bernobić. Svoje vokalno umijeće pokazat će gošća, mlada pjevačica Jasmina Makota. Voditeljica programa je Tijana Vukić Stjelja.
Big Band Pula djeluje petnaest godina - od 1996. godine. Njegov dugogodišnji umjetnički voditelj bio je skladatelj, aranžer i pijanist te dvostruki dobitnik nagrade Status Davor Lorković. Upravo uz Lorkovića i u pulskom Big Bandu prve su korake u svijetu jazza učinili brojni pulski jazzeri novije generacije, a među njima i sadašnji voditelj Sterpin. Trubač Branko Sterpin još kao učenik pulske glazbene škole postao član Big Banda Pula, zatim solist, a nakon završenog studija na jazz akademiji u Grazu i njegov voditelj. Pulski Big Band bilježi brojne nastupe, više radijskih snimanja te prijenos koncerta uživo na 1. programu Hrvatskog radija. Uz orkestar su nastupali brojni renomirani hrvatski i inozemni vokalni i instrumentalni solisti. (REX)

Facebook komentari