Istinu o Gloveru ćemo pisati makar utakmice pratili s krova pekare

ZBOG ISTINE O NEPLAĆENIM RAČUNIMA GLOVER MISLI DA JE KAZNIO "REGIONAL"
„Neplaćeni računi“ jedna je od telefonskih poruka kojih se najviše boji svaki normalni građanin ove države. Namjerno napominjemo „ normalni građanin ove države“ jer jedan poznati pulski poslodavac koji je strani državljani javno se hvali kako s isplatama kalkulira i kako plaće svojim radnicima  isplaćuje da izvinete „kako mu pukne kurac“.

Radnici su igrači Istre 1961, a poslodavac je nedodirljivi državljanin Amerike Michael Glover. Državljanin one Amerike za čijim predsjednikom trči kompletni državni vrh ove male napaćene, ošurene i opustošene države.

Taj i takav poslodavac mrtav hladan izjavljuje državnoj novinskoj agencija HINA da su , „neki igrači plaćeni na vrijeme, da nekima plaća kasni jedan ili dva mjeseca, dok igračima za koje je procijenjeno da bi mogli otići i s kojima ne mislimo produžiti ugovor, plaća možda kasni dulje“.

U svakoj normalnoj državi bi osobi koja se hvali da ne plaća radnike, a pogotove onima koji odlaze na vrata zakucala neka od stotina inspekcija.

Nema nikakvih problema, šerif Remo Glover javno se hvali da radnicima koji namjeravaju napustiti njegovu ne baš reprezentativnu tvrtku on jednostavne ne isplati plaće više od tri mjeseca pa neka se onda „jebu“ po HNS-ovim arbitražama, sudovima i neka traže svoj novac.

Treba napomenuti da igrači imaju status obrtnika i da si samo plaćaju davanja,  a možete misliti kako uspijevaju platiti doprinose države kad im Glogi ne plati plaću nekoliko mjeseci. S nekim se igračima spori godinama, dok se totalno ne osuše, bankrotiraju i nastave igrati za tri metra kratko pilanih drva.

Oni siroti šute, vješto se njima manipulira, igrači su "u zaleđu" u koje ih je uvalio poslodavac, ako nešto kažu gube i najmanju nadu da će uz neku nagodbu dobiti bar minimum novca kojim će platiti davanja državi.

Reklo bi se puni su para, proseravaju se po Pietasu, glume face u Cargu, piju, razbijaju se…Da, ali velika većina njih siromašnija je od crkvenog miša jer im od potpisanih ugovora gazda isplaćuje kad "gazda" procijeni da bi možda bilo u redu dati mu kakvu pinkicu.  


REGIONALU JEDNA NOVINARSKA I JEDNA FOTO AKREDITACIJA, ALI PRATITI ĆEMO VAS S KROVA PEKARE

Kada su Gloverovi suradnici, držači ljestvi tijekom današnjeg dana shvatili kako imamo informaciju da još jedan igrač odlazi čistih papira jer mu nisu davali za život uznemirili su se i donijeli odluka da kazne Regional Express.

Šime Gržan, jedan od boljih igrača prošle sezone nakon što se slomio da mu daju ono što mu pripada pokupiti će prnje i otići u neko „preduzeće u kom cveta cveće“.

Popizditis koji je zahvatio mališane iz kužine Michaela Glovera kulminirao je oduzimanjem akreditacija Regional Expressu. Uvjereni su Glover i jataci kako će to biti dovoljan razlog da više nikada ne stanemo na stranu radnika nego da se laganini savijemo, ponizimo i poljubimo dupe onih koje preziremo zbog kršenja prava radnika i kojih siju strah u svom kolektivu.

U Srbiji postoji kineski poslodavac koji tjera radnike da rade u pelenama, nema pišanja, nema sranja, trebamo li i mi ići putevima takvog vođenja tvrtki?

Ako treba Regional Expres neće pisati o radnicima TESSU-a, Arene niti zeleno-žutog broda čiji je član posade i Edo Valjevac, najbolji i najspretniji nogometni djelatnik istočno od Raše, pulska legenda koja radi sve za Glovera i koji se smješka na svaku opasku o problemima. OK ! Trebati će se jednog dana svi akteri ovog ludila pogledati u ogledalo.

Nema akredticija, nema problema, možete zabraniti ulaz Regional Expressu, ali ne možete nas poniziti ako što možete poniziti one koji bi trebali plaćati, pratiti ćemo vas sa krova pekare, gledati ćemo vas kod Benđe u kafiću, pratiti ćemo vas u stopu, sve dok ta stopa ne prijeđe Učku i dok vam ne zaželimo sretan put. A radnicima dajte plaću, to je minimum vašeg epohalnog investiranja u ovom klubu.

Mi ostajemo dragi čelnici Istre 1961, Pula je naš grad, u njoj smo rođeni i u njoj ćemo umrijeti. Treneru Darku Raiću Sudaru podrška, već u nedjelju protiv Osijeka kojeg ste uzgred rečeno besramno oblatili, vašim radnicima isto tako puno sreće, razumijemo njihov strah, a vama sretan put, što prije…recite koliko košta pa da napravimo humanitarnu akciju i isplatimo vas, pozvati ćemo klape u Dom sportova, sigurno će pjevati besplatno kada im objasnimo zašto organiziramo humanitarni koncert.

Na kraju poruka Gradu Puli, pomognite nam da se klub stavi u red, pomognite nam da se radnici, igrači oslobode straha i kažu hrabro kao što je to učinio Igor Žiković i kao što je to rekao Goran Roce, neka kažu kako se vodi firma koja ne isplaćuje svoje radnike. Pomognite nam da nogometaši, ti mladi dečki više nikada ne odlaze s gađenjem iz našeg grada.

Od danas će se tekstovi o poslovanju Michaela Glovera i njegove ekipe objavljivati i u rubrici "crna kronika" to je prosudba onih kojima je Glover uskratio da izvještavaju s utakmica NK Istre 1961. Za ostalo ćemo pitati policiju...

(Nenad Marjanović Fric)

Facebook komentari