Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama

OBILJEŽAVANJE – PONEDJELJAK NA PORTARATI
Policijska uprava istarska već tradicionalno, u suradnji sa Službom za prevenciju, izvanbolničko liječenje bolesti ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, Vijećem za komunalnu prevenciju Grada Pule i drugim partnerima obilježava Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama (26. lipnja).

Obilježavanjem ovog datuma nastoji se upozoriti na štetnost zlouporabe droga i njezinu povezanost s kriminalitetom, ukazati na zdrave životne izbore te istaknuti vrijednost suradnje i zajedništva različitih organizacija u prevenciji i suzbijanju zlouporabe opojnih droga. Tim će se povodom u ponedjeljak, 26. lipnja od 19 do 21 sati, na Trgu Portarata u Puli, održati prigodna preventivna aktivnosti, kojoj je cilj podići svijest građana, prvenstveno mladih, o problemu ovisnosti o drogama. Naime, policija će  zajedno sa svojim partnerima postaviti info punktove, na kojima će građani moći dobiti informacije o prevenciji i suzbijanju zlouporabe droga u Istarskoj županiji, a održat će se i prigodan glazbeno scenski program.

U aktivnostima će u ime Vijeća za komunalnu prevenciju grada Pule sudjelovati predsjednica Vijeća, ujedno i zamjenica gradonačelnika, Elena Puh Belci, voditeljica Službe za prevenciju, izvanbolničko liječenje bolesti ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja Helena Mitrović, a ispred Policijske uprave istarske, voditelj Službe organiziranog kriminaliteta Mile Orešković i voditeljica Odjela prevencije Alica Rosić-Jakupović. (REX/foto arhiva)

Facebook komentari