Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

HDZ ISTRE: BRANITELJIMA SMO TRAJNO ZAHVALNI NA NJIHOVOJ ŽRTVI
HDZ Istarske županije čestitao je svim hrvatskim braniteljima, posebno ranjenima i obiteljima poginulih, kao i svim građankama i građanima 5. kolovoz – Dan hrvatskih branitelja, te Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, a njihovo priopćenje u cjelosti prenosimo:

''U vojno-redarstvenoj akciji „Oluja“ u kojoj su sudjelovale Hrvatska vojska, policija te domobranske i pričuvne postrojbei koja je trajala svega 84 sata, prije 23 godine oslobođenisu grad Knin i 10.400 četvornih kilometara okupiranog hrvatskog državnog teritorija.
 
Ovo je svečan i velik dan za sve Hrvatice i Hrvate jer simbolizira konačan slom velikosrpske agresije i oslobađanje okupiranih hrvatskih područja. Sa zahvalnošću se sjećamo onih koji su dali svoj doprinos, a mnogi i život u oslobađanju Domovine te najdublje štujemo poginule branitelje i sve civilne žrtve.

U obrani suvereniteta Republike Hrvatske značajan su doprinos dali i branitelji Istarske županije. Veliki broj njih bio je u sastavima najvećih istarskih brigada 119. I 154., a značajan broj dragovoljaca i branitelja iz Istre bio je prisutan i u drugim borbenim postrojbama Hrvatske vojske. Među prvima u zadaću obrane domovine stala je i policija i njezine specijalne postrojbe među kojima valja istaknuti specijalnu jedinicu policije BAK Istra.
 
Ovim putem svim hrvatskim braniteljima, posebno ranjenima i obiteljima poginulih, kao i svim građankama i građanima u ime HDZ-a Istarske županije čestitamo 5. kolovoz – Dan hrvatskih branitelja, te Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Braniteljima smo trajno zahvalni na njihovoj žrtvi - danas imamo slobodnu Hrvatsku u koju su oni ugradili svoje živote!

HDZ Istarske županije''

(rex)

Facebook komentari