Dan mentalnog zdravlja: “Djeca slikom do Vile Marije”

PRELIJEPO DRUŽENJE U DOMU ZA ODRASLE OSOBE VILA MARIA PULA
Dom za odrasle osobe Vila Maria Pula je povodom Dana mentalnog zdravlja, u suradnji s HDLU Istre organiziralo 19. puta u posljednjih 9 godina, u svom Domu, susret po nekoliko učenika iz svih osnovnih i srednjih škola sa područja grada Pule.

Najprije je sve okupljene pozdravila v.d. ravnatelja Vesna Sparath, mag.ped. Dakle, ove godine je u projektu "Djeca slikom do Vile Marije" sudjelovalo 95 učenika iz svih OŠ i iz nekoliko SŠ te su s voditeljicom susreta, likovnom umjetnicom Slavicom Marin proveli predivno jutro.

Tema susreta bila je "Ljepši svijet",  radilo se zajednički i sa puno ljubavi kombiniranom tehnikom te je materijal za rad svih učenika bio osiguran. Nakon radionice i marende kojom je Dom Vila Maria počastio sve učenike i profesore, upriličena je prezentacija gotovih radova.

Naime, Dom Vila Maria dva puta godišnje organizira kreativne radionice, u svibnju povodom Dana obitelji te u listopadu povodom Dana mentalnog zdravlja, kako u svom okolišu (park Doma), tako i u zgradi. Slijedeće godine u svibnju biti će punih 10 godina od prve održane kreativne radionice, kada će biti organizirana 20.

Iskrene čestitke svima!

(REX / foto: Natalia Carraro)
 

Facebook komentari