Crveno - zelena tržnica u Puli

ZAVLADALE JAGODE I TREŠNJE
Zelena tržnica u ovo doba postaje crveno - zelena jer većina štandova nudi svježe jagode i trešnje. Jagoda možete birati svakakvih, od najmanjih i po našem sudu najmirisnijih, do onih krupnijih koje se vjerojatno proizvode u većim količinama i za šire tržište. Cijene jagoda su 30 - ak kuna za kilogram, Rane trešnje koje možete mirno zagristi bez bojazni da ćete pojesti crva koštaju 30 ili nešto više od 30 kuna, ali vrijede svakog novčića. Ipak, potrebno ih je ubrati, a, najčešće je njihova proizvodnja ekološka, barem u našim prilikama i u ovako malim količinama koliko možemo naći po štandovima.

Na štandove su stigle i mirišljave marelice koje su zbog, još uvijek male ponude ipak nešto skuplje, 40 kuna po kilogramu. Iznenadila nas je kvaliteta, kako doznajemo, makedonskih rajčica dozrelih na suncu. Miris je prepoznatljiv, a i izgled podsjeća na domaću rajčicu. Koštaju 15 kuna što je razumljivo, obzirom da još uvijek nije njihova sezona, te se tek prodaju kao sadnice.

Osim mladog krumpira i luka, na tržnici ovih dana možete kupiti različite vrste mahuna, lisičarke, vrganje i šparuge. Iz vrtova naših prodavačica na zelenoj tržnici, stigle su i svježe artičoke, koromač i rukola koje će uz rotkvice i domaće ulje, svaku salatu učiniti neodoljivom. (D.F.)

Facebook komentari