Crveni križ i ugostitelji Pazinštine kuhali za najpotrebitije sugrađane

HVALEVRIJEDNA HUMANITARNA AKCIJA
U utorak, 12. svibnja, Ceh ugostitelja Udruženja obrtnika Pazin organizirao je humanitarnu akciju kuhanja za najpotrebitije sugrađane u suradnji s pazinskim Crvenim križem. Ova akcija naslanja se na inicijativu ceha ugostitelja Obrtničke komore Istarske županije koji je pokrenuo inicijativu prije petnaestak dana u Rovinju, a na inicijativu poznatog rovinjskog ugostitelja Stanislava Briškoskog koji je ujedno i predsjednik ceha ugostitelja Obrtničke komore Istarske županije. Iako su i sami u teškoj poslovnoj situaciji, pazinski ugostitelji zasukali su rukave i odlučili su se pomoći potrebitima radeći upravo ono što najbolje znaju, a to je kuhanje. Na jelovniku se danas našla domaća tjestenina s umakom od gljiva i piletinom koje je pripremilo i doniralo Bistro Pod lipom iz Pazina, a slastičarski obrt Antica, vlasnice Alide Vadanjel iz Pazina, se pobrinuo da svojom donacijom zasladi glavno jelo uz kolačiće i Pazinski cukerančić, a zahvaljujući Crvenom križu besplatni obrok zajedno sa desertom dostavio se na adrese 20-ak najpotrebitijih starijih sugrađana.

"Ovo je drugi u nizu ugostiteljskih objekata Pazinštine koji se priključio ovoj hvalevrijednoj humanitarnoj akciji, a očekujemo da će se inicijativi pridružiti i ostali ugostitelji kako bi svojim djelom pomogli građanima u nevolji, jer i mali čin može nekome donijeti veliku sreću" istaknula je predsjednica Udruženja obrtnika Pazin Karmen Gašparini.

U akciji su prisustvovali predsjednica Udruženja obrtnika Pazin Karmen Gašparini, predsjednica ceha ugostitelja pri Udruženju obrtnika Pazin Svetlana Buljan, vlasnica Bistroa Pod lipom Nataša Sirotić i tajnica Udruženja obrtnika Pazin Alison Merlić.

Od strane Grada Pazina podršku je dao gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić, koji je uputio zahvalu Udruženju obrtnika na ovoj inicijativi, jer bez obzira što su i sami u poteškoćama pomažu onima kojima je potrebna pomoć, navodeći da su kao Grad Pazin vrlo zadovoljni s radom i djelovanjem kako Udruženja obrtnika tako i Crvenog križa.

Gradonačelnik Krulčić je uputio zahvalu i Crvenom križu na svemu što su napravili tijekom trajanja epidemije koronavirusa i što su stalno bili na raspolaganju.

Gradonačelnik Krulčić je potom istaknuo kako svaki mjesec od strane Grada idu razne mjere pomoći gospodarstvu od kojih posebno ističe mjere upućene ugostiteljima, koje se odnose na postavljanje terasa bez naknade za mjesec svibanj uz mogućnost proširenja za onaj broj stolova koliko su imali na korištenju proteklih godina kao i mjere oslobođenja mjesečnih iznosa zakupnine i oslobođenja mjesečnih iznosa komunalne naknade za mjesec travanj gospodarskim subjektima koji su obuhvaćeni mjerama ograničenja rada i ponašanja.

Sa strane Crvenog križa Pazin bile su ravnateljica Marijana Krvavac Žulić i Dolores Šaina.

(Rex)

Facebook komentari