Ciklus edukativnih koncerata Glazbeni poučak 2017.

Ciklus edukativnih koncerata Glazbeni poučak 2017.-83190

KVARTET VELJAK U CIRCOLU - ČETVRTAK, 16.11. U 12,30 SATI
Treći i posljednji koncert ciklusa edukativnih koncerata Glazbeni poučak u Puli - održati će se u četvrtak 16.11.2017. u 12.30 sati u Dvorani Zajednice Talijana Circolo, Pula, a nastupa Kvartet VELJAK:

MAJA VELJAK, violina
NATAŠA VELJAK, viola
VID VELJAK, violončelo
VALTER VELJAK, kontrabas

Programska glazba

Oponašanje zvukova iz prirode kroz odabrane primjere iz klasične glazbene literature predstavit će netipični gudački kvartet Veljak. Ovaj obiteljski glazbeni sastav bilježi brojne koncerte, a skladbe svih stilskih razdoblja najčešće priređuje, aranžira i sklada Valter Veljak - akademski kontrabasist i otac violonistica Maje i Nataše i čelista Vida.
Ulaz je slobodan.

Ciklus edukativnih koncerata namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola, ali i široj publici. Slijedi dugogodišnju tradiciju rovinjskih koncerata za mlade, a cilj mu je predstaviti odabrane glazbene pojmove, instrumente, skladatelje, izvođače… Izlaganja su dvojezična, prezentacije multimedijalne i događanja interaktivna s publikom. Odabir tema odražava interes mlade publike koju anketiramo nakon svakog koncerta.Glazbeni poučak temelji se na stvaralaštvu domaćih kreativnih snaga, dosad se osim u Rovinju održavao u Pazinu, Vodnjanu Bujama i Medulinu,a od 2015. i u Puli. Autorice projekta su članice HDGU-ogranka Pula, Aleksandra Golojka i Nataša Dragun, a umjetnička voditeljica Aleksandra Golojka. (rex)