Ciklus edukativnih koncerata Glazbeni poučak 2015

Ciklus edukativnih koncerata Glazbeni poučak 2015-62110

NAJAVA ČETVRTOG KONCERTA
Glazbeni poučak 2015 nastavlja se nakon ljetne stanke, i to u srijedu, 07. 10. 2015. g. u 18 sati u rovinjskom MMC-u, a nastupiti će Viktor Vidović svjetski priznat gitarist iz Karlovca. Tema ovog koncerta je ''Od Bacha do suvremenih hrvatskih skladatelja''.

   Kroz kratki presjek povijesti gitare od Španjolskih korijena do danas, osnove konstrukcije instrumenta, zvučnih karakteristika i mogućnosti upoznat ćemo značaj djela Johanna Sebastiana Bacha u repertoaru klasične gitare. Saznat ćemo ulogu i utjecaj: latinoameričke i španjolske glazbe na klasičnu gitaru, koji su bili značajni hrvatski skladatelji i utjecaj hrvatskog folklora.

   Glazbeni poučak 2015 slijedi dugogodišnju tradiciju rovinjskih koncerata za mlade, a cilj mu je predstaviti odabrane glazbene pojmove, instrumente, skladatelje, izvođače. Izlaganja su dvojezična, prezentacije multimedijalne i događanja interaktivna s publikom. Odabir tema odražava interes mlade publike koju se anketira nakon svakog koncerta. Glazbeni poučak temelji se na stvaralaštvu domaćih kreativnih snaga, a dosad se osim u Rovinju održavao u Pazinu, Vodnjanu i Medulinu, a od rujna se održava i u Puli. Ulaz na sve koncerte je besplatan. Rex