Chef kuhinje Ljuba Stojanović bio gost kuhar u Aruba Pirates Grill

PETAK U ARUBA PIRATES GRILLU
Kao gost kuhar u Aruba Pirates Grill došao je jedan od najpriznatijih majstora roštilja i vodećih kuhara iz Beograda i Zemuna, poznati chef kuhinje Ljuba Stojanović koji je osmislio još bolji i prošireniji menu Pirates Grilla.

Tko je Ljuba Stojanović ?

Vrhunski majstor gastronomije, sa iskustvom rada u restoranima Monte Carla, Italije i Njemačke. Dugogodišnji je šef kuhinje u kultnim beogradskim restoranima, kao što su skadarlijska Tri šešira, Kalemegdanska terasa, Klub književnika, a danas je chef najpoznatijeg restorana u Zemunu Balkan ekspres. Veliki je zaljubljenik Istre i istarske gastronomije, čiji je i promotor, a osim što je vrhunski kuhar, izuzetno je pozitivna i jednostavna osoba.

U nekoliko dana obućiti će osoblje Aruba Pirates Grilla da njihova jela budu posebna, dati će im dragocijene savjete kako bi njihovi gosti mogli uživati u savršenstvu okusa i kvalitete jela sa roštilja.

U petak, 16. veljače 2018. Ljuba Stojanović je kao gost kuhar spremao jela od posebnih namaza, tople proje i domaćeg kruha.
Mogla su se probati jela kao što su suhe šljive u panceti, pileća jetra na mus, gibanica sa sirom, karađorđevua šnicla, leskovački voz, a za desert topli kolač sa datuljama.

Što od jela nudi ARUBA-PIRATES GRILL:

PREDJELA:  

Hladna predjela

1. Istarski pršut
2. Sir ovčji                                                                                                                     3. Mazalice      
4. Brusketa                                                                                                                      
5. Slane srdele (inčuni)
6. Pirates hladna zakuska za dvoje                                                                                      

Topla predjela

1. Domaća goveđa juha
2. Šampinjoni sa žaru                                                                                                 
3. Palenta na žaru sa hrskavom slaninom i feta sirom
4. Omlet (fritaja) od bijelanjaka, povrće, pileći file, rukola, cherry
5. Fritaja sa pršutom 40 kn
6. Fritaja sa tartufima 50 kn
7. Goveđi gulas(uz prilog po zelji njoki,fuzi,pljukanci)
8. Gulaš od divljači (uz prilog po želji njoki, fuži, pljukanci)
9. Tagliatelle sa tartufima                                           

LESKOVAČKI ROŠTILJ

1. Gurmanska pljeskavica (400gr)                                                                                            
2. Skadarlijski opanak (450gr)                                                                                                   
3. Leskovački mesni uštipci ljuti (350gr)           
4. Punjena vješalica
5. Karađorđeva šnicla                  
6. Leskovački voz

STEAK & BURGER -GRILL

1. Čevapčići u lepinji    
2. Čevapi zarolani u panceti
3. Pljeskavica u lepinji
4. Punjena pljeskavica sa sirom
5. Pikantne kobasice
6. Pileći file na žaru
7. Pileći iskošteni zabatak
8. Pileći file u panceti
9. Pileći file sa gljivama               
10. Punjena piletina                                                       
11. Svinjska vratina
12. Svinjski file lungić pletenica na žaru              
13. Svinjska rebarca na žaru
14. Biftek na žaru              
15. Ramstek na žaru                                                                                                              16. Tagliatta od ramsteka                                                                                                
17. Janjeći kotleti

RIBA I MORSKI PLODOVI

1. Lignje na žaru (frigane)
2. Brancin, orada na žaru cijela
3. Škampi na žaru (buzara)

PO NARUDŽBI- JELA POD PEKOM/ČRIPNJOM

Janjeće pečenje ispod peke sa krompirom
Teleće pečenje ispod peke sa krompirom
Teleća koljenica ispod peke sa krompirom

PLATE ZA DVOJE

1. MJEŠANO MESO                        
2. LESKOVAČKA PLATA                 
3. MORSKA PLATA                  
4. PIRATES – GUSARSKA SABLJA

SALATE:

1. sezonska salata                                                                                                               2. šopska salata                                                                                                                 3. salata sa tunom                                                                                                               4. salata sa piletinom                                                                                                           5. cezar salata

DESERTI

1. Palačinke sa(nutelom/marmeladom)                                                                            
2. Baklava                                                                                                                       3. Cheesecake
4. Tiramisu

(PP/rex/foto Marko Zubonja)

Facebook komentari