Chef David Skoko održao predavanje budućim F&B managerima

Chef David Skoko održao predavanje budućim F&B managerima-82998

ULAGANJE U POSLOVNO USAVRŠAVANJE MLADIH KAO PREDUVJET ZA BUDUĆE ZAPOSLENJE
Proteklog tjedna studenti Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije u sklopu programa cjeloživotnog obrazovanja specijalista odjela hrane i pića, pod vodstvom prof.dr.sc. Slobodana Ivanovića, u Novigrad su, točnije u Aminess Maestral hotelu u sklopu dvodnevnog programa imali priliku poslušati korisne savjete i iz prve ruke otkriti tajne poznatog chefa Skoke.

Bila je to prilika da se još jednom potvrdi odlična suradnja Aminess hotela i kampova i obrazovnih institucija koje u svojim školskim programima ulažu u praktični dio obrazovanja, kao nezaobilaznu točku u budućem usmjerenju ka poslovnom svijetu. Aminess Maestral hotel kao i cjelokupna tvrtka konstantno ulažu u spoj obrazovanja i praktičnog rada i to su dokazali proteklih nekoliko godina raznim programima stručnog usavršavanja i cjelogodišnjim programima zapošljavanja.
„Voditelji hrane i pića, konobari, barmeni, kuhari, svi oni stvaraju brend, stvaraju proizvod i predstavljaju regije Hrvatske u najboljem mogućem svjetlu. Cilj je jedan, vratiti gosta, oduševiti ga, predstaviti lokalne specijalitete i ne zanemariti činjenicu da je konstantno usavršavanje ključ uspjeha u svakom poslu, pa tako i u gastronomiji.“ – izjavo je profesor Slobodan Ivanović.

Svaki sadašnji i budući zaposlenik svojim radom i stručnošću prikazuje Novigrad, Istru i cjelokupnu uslugu u najboljem mogućem svjetlu, bilo da se radi o recepcioneru, konobaru, kuharu ili animatoru, jedno je sigurno – svi oni stvaraju proizvod i predstavljaju destinaciju, što je ujedno i dodatna motivacija za nastavak ulaganja u stručno educiranje svih zaposlenika.

 „Primarni cilj ovih predavanja i praktičnih savjeta je približiti budućim stručnjacima F&B-a što zapravo znači kuhati, prezentirati hranu i koliko je važno podržavati lokalne proizvođače. Ista nas je filozofija vodila kroz pripremu i izvedbu Aminess Wine & Gourmet Nights projekta, gdje smo htjeli približiti vrhunsku kuhinju svim građanima, na jedan poseban način, kao što će jednog dana i ovi studenti nekom drugom prezentirati svoj eno-gastronomski proizvod.“ – osvrnuo se za kraj chef David Skoko, koji je najavio nastavak ovog jedinstvenog projekta i suradnje, kako bi se razina kvalitete i prezentacije u hotelijerstvu podigla na jednu novu, još višu razinu.

rex