Cardozo: Jako sam iznenađen jačinom HNL-a

NAJAVA UTAKMICE: INTER : ISTRA 1961, PETAK, 14.9. U 18 SATI
Danas će se u Zaprešiću utakmicom 7. kola između Intera i Istre 1961 nastaviti hrvatsko nogometno prvenstvo, a nakon što je bila reprezentativna stanka. Današnju važnu utakmicu za zeleno-žute najavili su trener Manolo Marquez i zadnji vezni Agustin Cardozo, a prvo smo ''preslušali'' trenera Marqueza.

Kakvo je igračko stanje u momčadi?
- S nama je po prvi put Korejac Gyu, Tena još nije spreman, a Jose Rodriguez je tek došao. Fuentas se uskoro vraća treninzima, a u Puli sam ostavio povrijeđene Julia Rodrigueza, Ivančića i Espinosu.

Što očekujete od utakmice s Interom?
- Gostujemo kod momčadi iz "naše" lige, koja je jako loše krenula u sezonu s dva teška poraza, ali malo-pomalo pohvatali su konce i sad njihova igra puno bolje izgleda i vidi se da se vraćaju.

Koliko vam je u prepoznavanju igre Intera pomogao njihov bivši igrač Regan Obeng?
- Razgovarao sam s Reganom Obengom, ali ne o sustavu igre, jer to sam vidim na snimkama njihovih utakmicama. Više me zanimalo kakva je atmosfera u momčadi i na koji se način trener ophodi s igračima, jer to su stvari koje ti ponekad puno toga znaju reći o protivniku.

Kako igraju Zaprešićani i kako igrati protiv njih?
- Znaju igrati s dvije špice, a znaju i da Andrić bude sam u vršku napada, a Burzanović iza njega i tu ne bi trebalo biti puno iznenađenja. Više razmišljam o našoj momčadi i ono što danas želim vidjeti to je hrabra i odlučna Istra 1961, želim na terenu vidjeti agresivnost i želju za pobjedom. Svjestan sam da će tijekom utakmice biti teških trenutaka, ne može sve biti idealno, ali treba prebroditi te teške trenutke i nastaviti dalje igrati.

Andrić se ističe kao najveća opasnost?
- On je opasan igrač, jak je, snažan, igra odlično leđima prema golu, ali i on ovisi puno o loptama koje mu ostali suigrači dostavljaju i to treba spriječiti.

Nema standardnog Julia Rodrigueza, tko će ga zamijeniti?
- Tu je Petar Bosančić u kojeg imam apsolutno povjerenje i to bi trebalo biti rješenje.

Koliko vas smetaju u radu loši rezultati, iako je najavljen rad na duže staze?
- Ne mogu i ne stignem razmišljati o lošim rezultatima, razmišljam samo o prvoj slijedećoj utakmici, to je tako, u životu imaš i loših i dobrih trenutaka, a tako i u nogometu.

Na kraju da vas pitamo da li ste gledali utakmicu Španjolska - Hrvatska i što mislite o njoj?
- Velika je razlika bila u motiviranosti, Španjolci su bili motivirani nakon lošeg rezultata na Mundijalu, ali i zbog novog trenera Luisa Enriquea koji je očito preporodio momčad. Hrvatskoj možda nije dobro došla ovako jaka utakmica nakon srebra na SP, a i Španjolska kad prva povede, zna ići do kraja i ne da protivniku da se vrati.

Nakon trenera Marqueza, slijedila je najava Agustina Cardoza, koji je sve oduševio sjajnom utakmicom protiv Rijeke i odmah protiv Gorice se vidjelo koliko je nedostajao, kad nije igrao zbog ozljede.

Izašli ste u zadnjim minutama protiv Rijeke i niste igrali protiv Gorice?
- Uganuo sam gležanj i nisam više mogao igrati i to je razlog izlaska i mojeg neigranja protiv Gorice, srećom sad je sve OK i ja se vraćam.

Koliko te je omela greška protiv Lokomotive u Puli, nakon koje je pao gol?
- Bio sam jako ljut nakon greške, ali u utakmicu nemaš vremena puno razmišljati o tome jer utakmica ide dalje.

Odmah je protiv Rijeke bilo puno bolje?
- Mlad sam igrač i moram učiti i na greškama, tako da sam protiv Rijeke bio motiviran i odigrao sam vrlo dobru utakmicu.

Što očekujete u Zaprešiću?
- Mislim da sve ovisi o nama, treba nam i malo sreće, ali ona dolazi samo sa dobrim igrama, sreću moraš zaslužiti.

Jeste li sada ti i Mierez bolje upoznati sa hrvatskom ligom i što mislite o njoj?
- Vidjeli smo da je ovo jako dobra liga, da se igra brzo i jako smo se iznenadili.

Mogući sastav: Landeta, Grujević, Oneto, Bosančić, Rubić, Cardozo, Segado, Obeng, Sane, Traore, Mierez.

(Dorijan Vrkljan)
-  

Facebook komentari