Cappelli: “Daljnjim otvaranjem granica očekujemo veće prihode”

REALNO JE OČEKIVATI TREĆINU PROŠLOGODIŠNJIH PRIHODA
Ministar turizma Gari Cappelli rekao je da je ove godine, s obzirom na trenutnu situaciju, realno očekivati trećinu prošlogodišnjih prihoda, odnosno oko 4 milijarde eura. Kaže kako procjene temelji na najavama i komunikaciji s tržištima, turoperatorima i drugim partnerima, kao i otvaranju granica te dobroj epidemiološkoj situaciji. "No, svakodnevno razgovaramo i s epidemiolozima i turističkim partnerima te s daljnjim otvaranjem granica očekujemo veće prihode," dodao je.

Plan za Dubrovnik
 Najavio je i kako će se uskoro otvoriti i zračni koridori te otkrio da postoji plan za Dubrovnik. "Donijeli smo odluku kako ćemo gdje god ne postoji drugi prijevoznik, ići s Croatia Airlinesom i s posebnim programima. Čuo sam se s gradonačelnikom Dubrovnika, postoji velika konkretna inicijativa bukiranja s Luksemburgom i to već od 1. lipnja. Već sutra će se epidemiolozi dogovoriti o detaljima prihvata letova iz Luksemburga i još nekih zemalja u kojima postoji interes", najavio je ministar. "Cro-kartica je dugoročni projekt ove Vlade," kazao je ministar, dodavši da je prije epidemije 63 posto poslodavaca iskazalo interes. Iako će sada sigurno interes za njih biti manji, pokrenut će se početkom sedmog mjeseca.
 
Pomoć prijevoznicima
Osvrnuo se i na štrajk  povremenih prijevoznika te rekao kako su poslali preporuku 15 leasing kuća da prijevoznicima izađu u susret te da pokušaju riješiti pitanje moratorija u godinu dana. Ključ svega je otvaranje granica pa će se time bar dijelom riješiti i problemi transporta. I na sutrašnjoj videokonferenciji ministara turizma EU-a a razgovarat ćemo o provedbi paketa EK za turizam i promet, na koji smo kao organizatori pozvali i povjerenicu EK za promet. Tražit ćemo da se u ovom novom program oporavka s puno više novca nego prije, sada u iznosu od 500 milijardi eura, što su inicirale Njemačka i Francuska, vidi ima li tu više mogućnosti za pomoć transportu", najavio je Cappelli, dodavši da će se "poslije toga sastati, ako treba, i s predstavnicima prijevoznika.

(REX)

Facebook komentari