Bundu su znali svi u Škatarima…

PEKINEZER RASTRGAN ISPRED DVORIŠTA OBITELJSKE KUĆE
Puljane je jučer šokirao slučaj napada odbjeglih belgijskih ovčara na pekinezera ispred dvorišta obiteljske kuće u Škatarima u kojem su psi pred očima vlasnice rastrgali pekinezera Bundu.

'Živimo u Škatarima, Bundu su svi znali, znao je otići do susjeda, nije bio opasan, nitko ga se nije bojao i nikad nikoga nije napao. Bojao se grmljavine… Pripadao je mojoj kćerki, ona ga je dobila s tri godine. Bundo je s nama bio deset godina. 
Sve se dogodilo jučer ujutro, čula sam susjedu kako viče, kad sam pogledala, vidjela sam da dva psa nešto trgaju, mislila sam da trgaju crnu krpu. To je bio Bundo. Probala sam pse udariti štapom i kamenom. Onda sam autom krenula na njih, jednog sam jedva takla, a drugi je držao Bundu, bojala sam se da Bundu na povrijedim. Doslovno su ga trgali. Jedan ga je držao u njušci, a drugi ga je čupao. Nisam mogla ništa, to je bilo kao da gledate film… doslovno su ga raskomadali.  
Potom je došao suprug, uzeo je Bundu i odveo ga veterinaru ali nije mu bilo spasa, već je ranije bio mrtav.

Kasnije je kćerku zvala jedna djevojčica koja je vidjela čovjeka koji po naselju traži dva psa. Otišla sam ga tražiti. Kad sam ga pronašla, nije imao pse, nije ih našao, verbalno sam ga napala, a on mi je odgovorio da je to samo pas i da će njegov nećak (inače vlasnik pasa) nama kupiti drugog psa. Nakon prijetnje policijom, rekao je tko je vlasnik pasa…Rekao je da će nam se vlasnik pasa javiti kad se vrati sa službenog puta. Pojasnio je kako i sami imaju problem s tim psima, jednog su bezuspješno vodili na dresuru, no ne znaju što bi s njime…Kasnije se suprug čuo s vlasnikom pasa, rekao je da će nam kupiti novog psa. Mi ne trebamo novac ni novog psa, Bundo je nama bio kao dijete.

Znam da smo krivi što je Bundo bio van dvorišta, no, oni su s Busolera došli do Škatara. 

Kasnije nam se javila majka djevojčice čijeg su psa napali dok ga je vodila u šetnju. Pas je nakon operacije preživio, a djevojčica je neozlijeđena…', kako je plačući za Regional Express ispričala vlasnica pekinezera Bunde.

O svemu se očitovala i policija:
'Policija je u utorak, 24. studenoga, zaprimila dvije dojave o psima bez nadzora. Oko 8.30 sati dva belgijska ovčara napala su u Ulici Lakvere pekinezera  37-godišnje vlasnice te su ga usmrtili. Drugi događaj evidentiran je oko 16 sati u Busolerskoj ulici, kada su ovčari napala maltezera 22-godišnje vlasnice i nanijeli mu ozljede.
 
Policija je utvrdila identitet vlasnika pasa koji su bili bez nadzora te će mu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira izdati prekršajni nalog. Također će o događajima izvijestiti veterinarsku inspekciju radi poduzimanja daljnjih mjera iz njihove nadležnosti.
 
Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom. Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje. Dakle, potrebno je osigurati da životinje ne mogu same napustiti prostor gdje su smještene, a vlasnici tijekom šetnje pasa, radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, a posebice djecu, trebaju koristiti povodac za pse i brnjicu, kada je ona propisana'. (rex/D.F./foto Fb)    

Facebook komentari