Bulić: Ponuda Brodosplita jedina na maksimalan način udovoljavala kriterijima

DRUGA OZBILJNA PONUDA BILA JE ONA SCENIC GRUPE
Nakon što je Brodograđevna industrija Split izabrana za strateškog partnera Uljanika, Uprava Uljanika danas je održala konferenciju za medije kojima se obratio Predsjednik uprave Uljanika Emil Bulić.

Bulić je kazao kako su prije odabira napravili analizu svih relevantnih brodogradilišta u regiji i šire, no jedina ponuda koja je udovoljavala kriterijima na maksimalan način bila je ona Brodosplita. Dodao je i kako je druga ozbiljna ponuda koju su razmatrali bila ona Scenic grupe, dok imena preostala četiri zainteresirana ponuđača nije želio otkriti.

„Tijekom pregovora mi smo jasno isticali svoje kriterije te smo kao prioritet naveli da novi strateški partner u najkraćem roku s Uljanikom napravi plan restrukturiranja, da pokaže svoj plan održivosti brodogradnje, ponudi plan o modernizaciji i ljudskim resursima“ rekao je Bulić.

Na upit novinara kada radnici mogu očekivati zaostale plaće, Bulić odgovara da se na tome intenzivno radi te da s radnicima komuniciraju redovno i obavještavaju ih o svim aktivnostima kako bi bili informirani, dok je na upit o trenutnom iznosu duga Uljanika Bulić kratko odgovorio kako se on mjeri u milijardama kuna.
(Rex/foto:Manuel Angelini)

Facebook komentari