Bulić: “Najveći je problem dugotrajna neisplata plaća, no izvlačimo maksimum iz svojih resursa”

SVI SU RADNICI NA RADNIM MJESTIMA I RADI SE VELIKIM INTENZITETOM
Predsjednik Uprave Emil Bulić u svojoj je izjavi za medije prokomentirao trenutačno stanje u Uljaniku: "Trenutno su svi radnici na radnim mjestima i radi se velikim intenzitetom. Najveći problem je dugotrajna neisplata plaća i blokada računa. To je ono što nas najviše opterećuje u poslovanju, no unatoč tome pokušavamo izvući maksimum iz svojih resursa. Danas smo produžili rok za dubinsko snimanje s obzirom na velik interes zainteresiranih ulagača koji su izrazili želju za produljenjem roka zbog kompleksnosti Uljanika. Više ulagača pregledava knjige u Data roomu, ali nismo u mogućnosti komentirati same prijave. Ima jako ozbiljnih zainteresiranih partnera i u najkraćem roku očekujemo vrlo ozbiljne ponude." Bulić nije želio komentirati pojedinačne ponude i potvrdio je da je za sada petero pristupilo Data roomu.

Osvrnuo se i na trenutnu izgradnju polarnog kruzera, najvećeg putničkog broda tog tipa u svijetu: "Ovaj kruzer je jedan od najkompleksnijih poslova u kruzer segmentu koji se gradi na svjetskoj razini i nešto na što smo jako ponosni. Imali smo značajne poteškoće i pomake u rokovima ali upravo je znanje Uljanika omogućilo da se ovakav projekt napravi u rekordnom roku u odnosu na okolnosti."

Predsjednik Uprave nije želio komentirati isplatu plaća Uljaniku d.d. i određenim pojedincima, istaknuvši kako Uprava kontinuirano radi na osiguranju likvidnosti za isplatu plaća kojih je već bilo, primjerice za 3.Maj za 9. mjesec i gotovo cijelu za 10. mjesec. Dakle više od tisuću ljudi dobilo je plaću. Nije mogao pojasniti kako je moguće da pet milijuna kuna dođe na račun i ode negdje drugdje "spletom okolnosti". Svi djelatnici Uljanik d.d. koji su bili zaposleni u tom trenutku dobili su isplatu, međutim nije htio potvrditi je li među njima i Gianni Rossanda kojemu još uvijek traje otkazni rok. Na pitanje je li on dobio plaću kratko odgovara: "Nažalost da i neugodno mi je što sam i ja dobio isplatu."
„Nismo mogli utjecati na to kako se ovaj novac rasporedio, radimo na tome da preveniramo ovakve situacije u budućnosti. To nije bilo pod kontrolom Uprave društva, dogodio se propust“ ponovio je još jednom i dodao: „Sve aktivnosti koje poduzimamo radimo u cilju izbjegavanja stečaja."
(Rex/MA)

Facebook komentari