Bulić najavio štrajk upozorenja u Herculanei

POSTUPAK MIRENJA U TIJEKU
U prostorijama SIK-a Bruno Bulić, Duško Samsa i Tessi Bošković Cvek održali su konferenciju povodom zahtjeva gradonačelnika grada Pule kojim traži da se ne isplaćuju božićnice radnicima te su time direktori komunalnih poduzeća, kaže Bruno Bulić, prisiljeni kršiti zakon.
SIK je najavio štrajk upozorenja društvu Herculanea d.o.o. koji je zakazan za nedjelju, 13. prosinca s početkom u 10 sati i trajanjem do 14. prosinca u 18 sati, s nastavkom na dan 21. prosinca  s početkom u 4 sata, u slučaju daljnjeg neispunjenja sindikalnih zahtjeva. Postupak mirenja s poduzećem Herculanea d.o.o. je počeo te će se nakon postupka mirenja vidjeti da li će se ići dalje u štrajk ili će se ispuniti zahtjevi sindikata.
Odmah po neslužbenom saznanju da Grad Pula neće svojim zaposlenicima isplatiti božićnicu, te da će se isto zahtijevati i od direktora komunalnih poduzeća i ustanova u vlasništvu Grada, Sindikat Istre i Kvarnera okupio je 6. studenog 2009. svoje sindikalne povjerenike u podružnicama gradskih poduzeća i ustanova koji su jednoglasno donijeli odluku da će svim sredstvima braniti svoja dostignuta prava, uključujući i božićnicu.
Usprkos sindikalnim argumentima da akte treba poštivati i da nema opravdanog razloga da se radnicima u poduzećima i ustanovama u kojima su osigurana i planirana sredstva za božićnice, božićnice i ne isplate, gradonačelnik je ustrajao na odluci da isplatu zabrani, ističe Bulić.
Tako je donesena odluka o organiziranju štrajka upozorenja 13. i 14. prosinca u Pula Herculanei u djelatnosti Čistoća, a ako se strane u sporu ne dogovore, štrajk će se nastaviti 21. prosinca u cijelom Društvu do ispunjenja zahtjeva te štrajkom solidarnosti u Pulaprometu, Pulaparkingu, Javnoj vatrogasnoj postrojbi Pula, Dječjim vrtićima Pula i Rin Tin Tin, Luci Pula i Domu za djecu oboljelu od cerebralne paralize. (E.O.)

Facebook komentari