Budicin: Ako se “potučemo”, tradicija ništa neće vrijediti

PETAK, 16. LISTOPAD U 18 SATI: SLAVEN BELUPO - ISTRA 1961
Danas u 18 sati Istra 1961 će gostovati u Koprivnici protiv Slaven Belupa i probat će nastaviti pozitivan niz od četiri utakmice bez poraza (tri prvenstvene i jedna kup). Težak susret najavili su trener Fausto Budicin i lijevi bek Sergi.

Trener Budicin imati će najviše problema u stoperskoj liniji, jer su požutjeli Einar i Bosančić, a u Puli je ostao i ozlijeđeni Tomašević, pa će trebati izmisliti nešto u zadnjoj liniji. 

"Danas ćemo imati manjak igrača na stoperskoj poziciji, pa ćemo vidjeti što napraviti, možda budemo imali višak napadača, vidjeti ćemo. Dobro je kad imaš igrače koji se mogu prilagoditi u sustav i koji se mogu prilagoditi situaciju, a trenutno takvih imam." - rekao je o manjku stopera Budicin.

O lošoj tradiciji protiv Slaven Belupa zadnjih godina, trener Budicin ima također svoje specifično mišljenje.

"Statistiku ne možemo promijeniti i ono što je bilo, ostat će zapisano u knjigama. No, ako moji igrači budu obraćali pažnju na tu statistiku, od toga neće dobiti ništa korisno. Jedino na što možemo utjecati, to je ishod današnje utakmice i ono što će biti na terenu, odredit ćemo našim voljnim momentom, koncentracijom i kvalitetom. Ako budemo pravi i "potučemo" se s domaćinom, onda neće ništa značiti da li smo u Koprivnici dobili ili izgubili pet u nizu. Danas će se pisati nova povijest." - rekao je Budicin što misli o tradicijama, pa je istaknuo tko su najopasniji igrači domaćina:

"Svakako su najopasniji Krstanović i Bačelić-Grgić, najvažniji u igri je svakako Paracki, a meni se jako sviđa "mali" Glavičić. Što se Bačelić-Grgića tiče, za njega su i prije deset godina govorili da je spor, ali on i dalje igra kvalitetan nogomet i jedino što se kod njega u ovih deset godina nije promijenilo je to da zna igrati nogomet."

"Iako ove godine nisu to dokazali, igrači Slavena su opasniji doma, pa i ove godine su imali 1:0 protiv Gorice do 89. minute, a protiv Šibenika je Krstanović jednom u sto godina promašio penal." - rekao je o slabijim izdanjima Slaven belupa u Koprivnici. 

Što se novog rostera Istre 1961 tiče, trener Budicin smatra da je bilo poteškoća, jer su na početku imali jedan roster, sad imaju drugi, ali se nada da je sada to to.

Lijevi bek Sergi je naglasio da je nakon zadnjih pozitivnih rezultata atmosfera u svlačionici jako dobra i on sam očekuje da će se pozitivan niz nastaviti i u Koprivnici.

Mogući sastav: Majkić, Hujber, Kim, Rafa Paez, Sergi, Blagojević, Ivančić, Vuk, Špoljarić, Gržan, Guzina.  

(rex)

Facebook komentari