Bronca za ‘Istrijanu’ na Ekipnom prvenstvu Hrvatske

Bronca za ‘Istrijanu’ na Ekipnom prvenstvu Hrvatske-100738

U ZAGREBU ODRŽANO OTVORENO EKIPNO PH U BOĆANJU ZA OSOBE S INVALIDITETOM
Na otvorenom Ekipnom prvenstvu Hrvatske sa međunarodnim sudjelovanjem, član i članica Kluba Istrijana, Davor Komar i Melisa Osmanović, igrajući u paru u svojoj BC4 kategoriji, osvojili su 3. mjesto/broncu.

Davor i Melisa igrali su ukupno pet utakmica, a od toga četiri pobijedili rezultatima 6:2, 8:3, 6:2, 4:2, ali je presudna bila utakmica u polufinalu, kada su nakon izjednačenog rezultata u 'Tie breaku' izgubili priliku za finale.
Davoru i Melisi, to je prva bronca nakon što su dvije godine za redom (2017. i 2018. godine) bili prvi, odnosno osvajali Ekipno prvenstvo Hrvatske u paru.

"Koristimo priliku posebno se zahvaliti trenerima našeg Kluba, Zvjezdani Grganja, Vladimiru Reliću i Valteru Ivančiću, bez kojih ovi rezultati ne bi bili dostižni.
Zahvaljujemo se posebno i Hrvatskom paraolimpijskom odboru i Hrvatskom savezu boćanja osoba s invaliditetom, te Sportskoj zajednici Grada Pule, Sportskoj zajednici Istarske županije, Istarskoj županiji i Gradu Pula, koji su na direktan način pomogli sudjelovanje našeg Kluba na prvenstvu u Zagrebu", poručuju iz Istrijane.

Nakon ovog Ekipnog prvenstva slijede intenzivne pripreme za Otvoreno Svjetsko prvenstvo (World Open) u Portugalu/Povoa de Varzim od 28.10. do 04.11. 2019. godine, kamo Davor i Melisa odlaze kao članovi Hrvatske boćarske reprezentacije, što će ujedno biti i zadnje međunarodno natjecanje gdje se mogu 'sakupiti' bodovi za mogući nastup na Paraolimpijskim igrama u Tokyu slijedeće godine.

(Rex)