Brojni posjetitelji sinoć na porečkoj rivi uživali u nastupu The Frajli

VEČERAS NASTUPAJU DETOUR
Brojni posjetitelji sinoć su u sklopu manifestacije 'Wine Nights' uživali u vrhunskim delicijama i ponudi najboljih istarskih vina, ali i u odličnom koncertu glazbene skupine The Frajle. Naime, u privremenoj vinoteci na porečkoj rivi održava se vrhunac manifestacije pod nazivom Wine & Music koja u Poreč dovodi odlične glazbenike. Ova četiri sjajna vokala, čiji su koncerti uvijek unaprijed rasprodani, održala su Porečanima i njihovim gostima koncert za pamćenje. U čestoj interakciji s publikom i uz puno smijeha, popularne novosadske glazbenice oduševile su okupljene.

Nizale su originalne glazbene obrade, jedinstveni spoj čardaša, šansone, popa i rocka te njihove vlastite skladbe koje je publika pjevala zajedno s njima i potom svaku izvedbu nagradila burnim pljeskom. Poreč je uživao u hitovima poput ''Ich liebe dich'', ''Ljubav na dar'', ''Ma, daj lutko'' i obradama među kojima su bile ''Meni trebaš ti'', ''Imala je lijepu rupicu na bradi'', te kao šećer na kraju u obradi pjesme ''Zar je voljeti grijeh'' kojom su The Frajle zatvorile dvosatni nastup na porečkoj rivi. Izvedbom Vannine pjesme ''Ako je vrijedilo išta'' najavile su i svoj novi album ''Obraduj me'' koji izlazi u svibnju i to povodom 10 godina njihovog postojanja. Našalile su se i kako bi trebale ući u Guinnesovu knjigu rekorda kao ženska skupina koje je toliko dugo izdržala zajedno.

„Nama je veliki užitak svirati za vesele ljude spremne za zabavu kao što je to sad bio slučaj s porečkom publikom u kojoj je bilo i stranaca. I svi su bili izvrsno raspoloženi. Osim toga, more toliko opušta i divna je inspiracija za pisanje, pa nas koncert u Poreču uvijek raduje. No kad glazbi i gitari još dodamo istarska vina, ima li bolje kombinacije? Poznajemo istarske vinare, s nekima smo čak i prijatelji i moramo isprobati sve novo što izađe iz njihove ''vinske kuhinje'', ispričale su The Frajle nakon koncerta.

Program festivala ''Wine Nights'' traje do 11. svibnja te će svi posjetitelji, osim u odličnom glazbenom programu, moći uživati u dobroj kapljici 12 vrhunskih istarskih vinara koji po promotivnim cijenama nude najbolja vina iz vlastitog asortimana. Ova odabrana vina savršeno upotpunjava pomalo drugačiji street food. Ponuda Black Angus, pilećeg i vegetarijanskog burgera, kozica u tempuri s egzotičnim mango i chilli umakom, šareni mix povrća te slatki batat s kremom od tartufa zadovoljava i najrazličitije ukuse.

Zainteresirani će također, u sklopu nagradne igre Vinska putovnica, moći osvojiti vrijedne nagrade. Ispunjene putovnice sa 6 pečata, skupljenih kod partnera ugostitelja i u vinoteci na rivi uz svaku kupljenu konzumaciju, ulaze u nagradnu igru. Proglašenje dobitnika održat će se zadnje večeri festivala, u subotu 11. svibnja, kada će se povodom zatvaranja ''Wine Nights'' održati i koncert grupe SoulFingers, a kao predgrupa nastupit će Zucchero Tribute Band.

(REX)

Facebook komentari