“Bombardiranje New Yorka“ je Vinil mjeseca!

NA KOMPILACIJI SU I TRI PJESME PULSKIH MESSERSCHMITTA
Kompilacija je originalno objavljena na LP-u 1989. godine u izdanju kuće Slušaj Najglasnije, da bi 11 godina kasnije Dancing Bear izdao kompilaciju na CD formatu te dodao 8 bonus pjesama. Na kompilaciji brojimo 19 pjesama kultnih imena domaćeg rocka - Majke, Satan Panonski, Kaotične duše, Sköl, Machine Gun i pulskih Messerschmitta.

Ovi kultni bendovi žarili su i palili domaćom glazbenom scenom 80-ih godina, a sudeći prema velikom uspjehu u prodaji, njihov se utisak još uvijek cijeni u krugovima ljubitelja dobrog rock’n’rolla.

Aleksandar Dragaš, glazbeni urednik originalnog CD izdanja, povodom vijesti o Vinilu mjeseca osvrnuo se na važnost izdanja ovog LP-a, nekada, ali i danas:

"U današnjem vremenu u kojem je objava albuma na ovom ili onom nosaču zvuka izgubila na nekadašnjoj važnosti, reizdanje "Bombardiranja New Yorka" na LP ploči podsjetnik je na to zašto je svojedobno bilo jako bitno izdati ploču, ali nikada prijatelja, da parafraziram KUD Idijote, također jedne od pionira neovisne diskografije u bivšoj Jugoslaviji. Bez Zdenka Franjića, njegove etikete Slušaj najglasnije i kompilacije "Bombardiranje New Yorka" povijest neovisne diskografije i ovdašnje rock scene bila bi daleko manje siromašnija i zanimljiva, a ovo LP reizdanje dočarava tu izvornu rock'n'roll uzbudljivost i onima koji te dane nisu proživjeli", izjavio je Dragaš.

Na drugome mjestu liste domaćih vinila nalazi se album u izdanju Croatia Recordsa. Riječ je o debitantskom albumu Dangerous Waters kantautora J.R Augusta. Na trećem mjestu se našao album u izdanju Aquariusa Recordsa,  Aq Total Vinyl 01: Alenovo, kompilacija pjesama u izvedbi bendova Nipplepeople, Yammat, Jinx, Songkillers, Mayales i mnogih drugih.

Prvo mjesto na stranoj listi prodaje vinila nosi album Grant Greena naziva Nigeria. Drugo mjesto je zauzeo album Poppin' Hanka Mobleyja, dok je na trećem mjestu album Stanleyja Turrentinea, Comin' your way.

Facebook komentari