Boškarin i vino iz istog dvorišta

VINISTRA PREDSTAVLJA
U srijedu, 29.04.09 sa početkom u 14.30h, u sklopu VINISTRE, u maloj sali dvorane “Žatika” u Poreču, AZRRI agencija za ruralni razvoj Istre, organizira vođenu degustaciju od mesa Istarskog goveda pod nazivom “Boškarin i vino iz istog dvorišta”.Vođeni idejom sljubljivanja proizvoda sa istih geofizičkih i klimatskih podneblja kao idealan spoj okusa i mirisa,  organizatori će pokušati dočarati sva bogatstva Istre. “Filet u maslinovom ulju” kao hladno predjelo spajati će se sa Istarskom malvazijom, “hladna terina” od glave Istarskog goveda odlično će se složiti sa biodinamičkim vinom iz Istre a “tagliata” od mesa boškarina sljubiti će se sa Istarskim teranom.Meso istarskog goveda pripremiti će ugostiteljski objekti u sustavu AZRRI-a, a vina će prezentirati someglieri “Eno gastro grupe”. (REX)