Bogat program za Dan Grada Rovinja i blagdan sv. Eufemije

OD 13. DO 16. RUJNA - DAN MLADIH, „OD PUNTE DO PUNTE“, GUSTAFI, ĐANI STIPANIČEV
Na konferenciji za medije u rovinjskoj gradskoj palači jutros je predstavljen program uoči Dana grada i blagdana Sv. Eufemije, zaštitnice Rovinja. Program su predstavili dogradonačelnik Marino Budicin, pročelnica Edita Sošić Blažević, tajnik Sportske zajednice Grada Rovinja, Roberto Krevatin, ravnateljica POUR Dubravka Svetličić i predsjednica Savjeta mladih Grada Rovinja, Maura Čabran.

Kako je kazao zamjenik gradonačelnika Grada Rovinja, Marino Budicin, prijašnjih se godina fešta grada održavala tijekom tri dana, a ove godine slavlje će se produžiti na cijeli tjedan, s tim da je glavni dio programa koncentriran u 4 dana, od ovog petka do ponedjeljka. 

PETAK, 13. RUJAN

Svečana sjednica Gradskog vijeća održat će se u petak, 13. rujna u Multimedijalnom centru,a u popodnevnim satima započinje Dan mladih. Ovu manifestaciju za mlade predstavila je Maura Čabran iz Savjeta mladih Grada Rovinja. „Na inicijativu Savjeta mladih Rovinja a u suradnji sa Savjetima mladih Istarske županije, Pule, Pazina, Novigrada, Buzeta, Labina i Poreča, po prvi puta će se u petak 13. rujna 2019. godine u Rovinju održati manifestacija Dan mladih Istarske županije“, kazala je Čabran i dodala da mladi zaslužuju imati svoj dan te da će raznim programima pokušati zainteresirati mlade da se uključe u javni život i postanu aktivni građani. 
Manifestacija će započeti u popodnevnim satima s tematskim prezentacijama za članove svih Savjeta mladih te za sve zainteresirane članove udruga za mlade koje djeluju na području Istarske županije. Dolaze predavači iz Ljubljane, iz Agencije za mobilnost i programe EU te iz Volonterskog centra Istra.  Nakon radnog dana predviđen je zabavni dio programa na glavnom gradskom trgu od 21 do 1 sat iza ponoći s nastupom sastava Night Express i DJ So’Chic.

SUBOTA, 14. RUJAN

#HookAndCookFestival zatvara ovogodišnju ljetnu sezonu 14. i 15. rujna od 17 sati do ponoći na Rovinjskom malom molu u sklopu fešte dana grada Rovinja.
Residentnom chefu Oliveru Mijiću pridružit će se chef Ribarev SIN-David Skoko. Osim ribljih delicija, posjetitelji će u subotu navečer moći uživati u smotri vina

Za zabavu su zadužni Gustafi, a onda i Koktelsi, a glazbeni program započinje u 20 sati na Trgu Maršala Tita. 

NEDJELJA, 15. RUJAN 

Tijekom ovih dana održat će se 23 sportske manifestacije, a među njima je najpoznatiji maraton „Od punte do punte“ koji održava se 13. godinu za redom. „To je sportsko-edukativna manifestacija, a ne natjecateljska, a sudionicima je cilj dotaknuti svaki rt rovinjske obale“, pojasnio je Roberto Krevatin. Sudjeluju biciklisti, plivači i hodači, a svima će se na glavnom trgu dijeliti sardele.
U večernjim satima na redu je drugi dan Hook&Cook-a uz prvi Rovinj Craft Fest u suradnji s Pivovarom Medvedgrad, BURA BREW porečkom craft pivovarom, SUXO, Kampanjola Eko Birom, Pivovarom Razum, 5th Element i preko 20 vrsta craft piva.

Glazbeni dio večeri u rukama je lokalnih bendova, a zatim slijedi AC/DC Tribute Band

PONEDJELJAK, 16. RUJAN

U ponedjeljak će se održati četiri mise u Crkvi Sv. Eufemije, a zatim i turniri u briškuli i u raznim sportovima. 

U večernjim satima posjetitelje će zabavljati Ženska klapa Teranke te Đani Stipaničev i Renata Sabljak.

Svi zainteresirani pozvani su na besplatnu vožnju batanom koja će se odvijati od 10 do 13 sati, a moći će sudjelovati oni koji su se prethodno najavili u Eko muzeju Batana.

Iskoristite vikend za sudjelovanje u nekom od bogatih sportsko-kulturno-zabavnih programa koji će se održati u Rovinju. Svi događaji su besplatni.

(REx)

Facebook komentari