Bobićada u Babićima proslavila 14. izdanje

ODRŽAN BOGATI SPORTSKI, GASTRO I ZABAVNO-GLAZBENI PROGRAM
Tradicionalna Fešta od bobića, u organizaciji MO Lovrečica-Babići, iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja, a ovogodišnje 14. izdanje proteklo je u tonu veselja, zabave i zajedništva.

Fešta je započela u petak 19. srpnja u popodnevnim satima uz malonogometni turnir prijateljstva, dok je subota bila rezervirana za pripremu kraljice ljetnih gastro delicija, maneštru od istarskih bobića. Dan je započeo u znaku međunarodnog ženskog i muškog turnira u boćama, da bi u 15 sati startalo natjecanje za najbolju maneštru. Ocjenjivački žiri, koji zasigurno nije imao laki zadatak, okrunio je Tatjanu Radin i ZT Lovrečica-Babići, dok je drugo mjesto pripalo konobi Ca'nova iz Babića. Brončana je pak medalja otišla u Buzet, a na 4. je mjestu slavila Meri Božić iz Petrovije.

Ovogodišnje je izdanje Bobićade okončano u nedjelju, uz finale prvenstva Hrvatske u pljočkanju – parovi.                                                                     

U  trodnevnom zabavno-glazbenom programu sudjelovali su puhački orkestar Naša sloga iz Babića i pihalni orkester iz Lesca, ITD band&Sergio Pavat, nezaobilazni Cantaduri, Wild country dancers Udruge LIV te šarmantni old timeri kluba „Eppur si muove“.

Izvrsnoj ponudi i dobroj zabavi nije odolio ni umaški zamjenik gradonačelnik Ivan Belušić koji je, zajedno s predsjednikom MO Lovrečica Babići Denisom Muminovićem, čestitao organizatorima i mještanima na odličnoj fešti, zahvaljujući kojima se tradicija naših krajeva održava i prenaša.

(Rex)

Facebook komentari