BMW-om bježali policiji, uhićeni na Verudi

U POLICIJSKOJ POSTAJI MLADIĆ SKINUO GAĆE
Noćas oko 2 sata, na raskrižju Tomasinijeve i Budicinove ulice u Puli, vozač BMW-a, pulskih registarskih prošao je kroz raskrižje dok mu je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo, a potom se nije zaustavio  na svjetlosne i zvučne signale policijskog vozila, već je povećao brzinu kretanja. Prilikom bijega, vozač je počinio nekoliko prometnih prekršaja, a kada su ga policijski službenici zaustavili u Ulici Veruda, utvrdili su da se radi o 21-godišnjaku, koji je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 2.22 promila. Nakon što mu je priopćeno da će biti smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, njegovi suputnici počeli su narušavati javni red.

Drugi mladić, također 21-godišnjak, skinuo je gaće i vikao, dok je 20-godišnja djevojaka vrijeđala i omalovažavala policijske službenike. Oboje su uhićeni, a obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da je 21-godišnjak bio pod utjecajem alkohola od 1.39 promila, a djevojka od 2.22 promila.

Protiv njih se podnosi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok se protiv vozača podnosi optužni prijedlog radi počinjenja više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a izrečena mu je i mjera opreza zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od osam dana.  (rex/foto arhiva)

Facebook komentari