Blaženka Divjak u samoizolaciji

NAKON ŠTO JE DRŽAVNA TAJNICA IVANA FRANIĆ POZITIVNA NA KORONAVIRUS
Ministrica Blaženka Divjak danas je  dobila uputu o samoizolaciji i testiranju na koronavirus. Osim ministrice, istu uputu su dobili i svi dužnosnici Ministarstva.

"Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak je danas u konzultacijama s epidemiolozima dobila uputu o samoizolaciji i hitnom testiranju na koronavirus, a istu uputu su dobili svi dužnosnici u Ministarstvu znanosti i obrazovanja nakon što je državna tajnica Ivana Franić pozitivna na koronavirus", stoji u priopćenju Ministarstva.

Krunoslav Capak komentirao je slučaj zaraze u Ministarstvu obrazovanja na današnjoj konferenciji Nacinalnog stožera civilne zaštite: "Ministrica Divjak bila je jučer na sastanku Vlade, ali svi sudionici su za vrijeme sastanka imali maske tako da sudionici sastanka ne moraju u samoizolaciju. Neki iz Ministarstva su se već testirali i danas će biti poznati rezultati", kazao je.


Naknadno, danas nakon 16 sati, Blaženka Divjak je za N1 potvrdila da je negativna na koronavirus. Vijest je potvrdila i nas svojoj Facebook stranici, kao i to da su i ostali zaposlenici negativni, no svi ostaju u samoizolaciji.

"Svi koji smo se danas iz MZO-a testirali, negativni smo na koronavirus. Također, svi ćemo do 22.7. ostati u samoizoalciji zbog mjera opreza. Epidemiolozi će i dalje raditi na utvrđivanju kontakata i propisivati mjere za zaposlenike MZO-a ako utvrde potrebu." napisala je Divjak.

(Rex)

Facebook komentari