Biciklisti Meridiana Kamen u Kini

TOUR OF QUINGHAI LAKE
Već treću godinu uzastopno biciklisti pazinskog Meridiana Kamena nastupaju na izuzetno jakoj biciklističkoj utrci Tour of Quinghai Lake koja se od 16.07 pa do 29.07.2017. godine vozi u Kini. Ova izuzetno jaka utrka HC kategorije vozi se na visoravnima Tibeta, a u 13. etapa biciklisti imaju zadatak penjati se i na 4 500 metara nadmorske visine. U prvu etapu koja se u danas vozi od Ledua do Xininga u dužini od 153 kilometra i u kojoj će glavnu riječ voditi sprinteri, Pazinjani će ući s sedmoricom vozača i to trojicom Hrvata Emanuelom Kišerlvskim, Davidom Jabukom i Brunom Maltarom, trojicom Talijana Matteom Rabottinijem, Davide Mucellijem i Gianfarnco Viscontijem, te jednim Slovencem Urošem Repšeom. S obzirom na konfiguraciju staze prvo ime ove momčadi trebao bi biti Matteo Rabottini, dok će sigurno u sprinterskim etapama u glavnoj ulozi biti Davide Mucelli, a obojica imaju i lijepa iskustva iz prošle sezone kada su ostvarili i ulaske u top 10 vozača u pojedinim etapama. Uz vozače u pratnji se nalaze treneri Vinko Polončić i Mariano Giallorenzo, a koliko im je ova utrka važna dovoljno govori podatak da je dio momčadi bio i na posebnim visinskim pripremama u Sloveniji.

- Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo da smo ponovno dobili poziv za sudjelovanje na ovoj prestižnoj utrci u Kini – govori predsjednik Teama Ivica Gržinić i nastavlja – Ovo je projekt čiji je nositelj hrvatski dio teama a u potpunosti ga financijski pokrivaju domaćini koji žele što bolju promociju ove utrke u svijetu. Utrka je izuzetno teška i do cilja mogu doći samo oni najizdržljiviji i najiskusniji, a posebno je teška ona etapa u kojoj se penjemo na četiri tisuće metara nadmorske visine. No u ove dvije godine stekli smo potrebno iskustvo pa ne vidim razloga da i u ovom izdanju netko od naših vozača ne bude u samom vrhu. Motiva sigurno ne nedostaje, a i nagrade za vozače su puno veće od propisanih UCI-jevih tako da i s te strane mogu dobro proći.

U prethodna dva izdanja Pazinjani su bili izuzetno uspješni pa je tako Kišerlovski 2015. godine završio na 11. mjestu u generalnom poretku, a godinu dana kasnije čak su četvorica bili unutar 20 najboljih što im je u konačnici donijelo i peto mjesto u momčadskom poretku. Osim u pazinskoj momčadi na utrci nastupaju još dvojica Hrvata i to Radoslav Rogina u dresu slovenskog Adria Mobila, te Josip Rumac u dresu Synergy Bakua, a upravo je Rogina prije dvije godine bio i ukupni pobjednik ove utrke. (REX)

                                                                                     Robi FONOVIĆ

Facebook komentari