Besplatno klizalište, 30 koncerata, žive jaslice, pokloni za 1400 mališana, 4 dočeka Nove godine

6. PROSINCA POČINJE NAJBOGATIJI BLAGDANSKI PROGRAM U ISTRI - ADVENT POREČ
Besplatno klizalište, obogaćeni božićni sajam, više od trideset koncerata, uprizorenje živih jaslica, dječje predstave, tradicionalni program Porečke bajke i podjela poklona za 1400 mališana te čak četiri dočeka Nove godine – sve nas to očekuje nas na ovogodišnjem izdanju Adventa Poreč, koji se ponovno vraća u samo srce porečke starogradske jezgre, najavili su danas u Maloj vijećnici Grada Poreča gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, te predstavnici partnera: voditeljica odjela destinacijskog managementa Vlatka Ilečić Arklinić iz Valamar Riviere, voditeljica brand marketinga Plave lagune Martina Novosel Dumičić i direktor Turističke zajednice Grad Poreča Nenad Velenik.

Advent Poreč održavat će se na Trgu Matije Gupca od 6. prosinca 2019. do 6. siječnja 2020. godine.

- Kada smo prije četiri godine kretali u prvo izdanje Adventa, nismo bili ni svjesni kako će upravo naš porečki advent pozitivno utjecati i na brojne druge oko nas. Zahvaljujući tome, sada tijekom prosinca u Istri imate na izbor različite programe i manifestacije, i ova jedna pozitivna konkurencija među svima nama tjera nas da iz godine u godinu budemo što bolji, rekao je gradonačelnik Peršurić i napomenuo kako ni ova godina nije drugačija.

- Ponovno smo se trudili uključiti cijelu zajednicu u organizaciju ove manifestacije – od svih škola i vrtića, do klubova, udruga, ali i ustanova te naravno naših glavnih partnera na ovom projektu – Turističku zajednicu, Valamar Rivieru i Plavu lagunu. Zahvaljujem se svima na odazivu i želji da se uključe u ovaj projekt za naše, domaće ljude usred zime. Pokazali smo svi skupa, mi Porečani, da naš grad itekako zna kvalitetno živjeti zimi. Jako nam je bitno da imamo izraženu lokalnu crtu u cijeloj ovoj manifestaciji – od angažmana lokalnih bendova, zborova, udruga te naravno škola i vrtića, do lokalnih ugostitelja. S druge strane, uvijek vodimo računa da program bude prilagođen za sve gušte ali i za široke mase, jer želimo da naši iznajmljivači imaju goste – posebice je to izraženo u onom tjednu između Božića i Nove godine, rekao je Peršurić.

Ovogodišnje izdanje Adventa Poreč održavat će se od 6. prosinca do 6. siječnja i  to ponovno s besplatnim klizalištem i klizaljkama za sve, obogaćenom gastronomskom ponudom, više od 30 koncerata, bogatim programom za najmlađe, gostovanjem živih jaslica iz Svetog Lovreča, karaokama, Porečkom bajkom, radionicama, izložbama i ostalim.

Važan dio Adventa je svakako i program Porečka bajka, tijekom koje Grad Poreč tradicionalno daruje više od 1400 porečke djece poklonima i predstavama. Osim toga, ove smo se godine potrudili uvesti nekakve novitete i u dekoraciju prostora. Kao što znate, lokacija za Advent ne može biti bolja – park u srcu starogradske jezgre okićen tisućama lampica mora izgledati bajkovito. No, da bi doživljaj bio još posebniji, ove smo godine uložili dodatna sredstva u dekoraciju Trga slobode, ali i samog Adventa. Kako to izgleda moći ćete vidjeti sa samom otvorenju, u petak, 6. prosinca 2019. u 17 sati na zajedničkom paljenju lampica.

Dodao je kako su se organizatori, uz besplatno klizalište, koncerte, dječje predstave, slatka jutra, posebno potrudili oplemeniti božićni sajam koji će krasiti bijele drvene kućice, bijeli drveni paviljon koji će svojom posebnošću zamijeniti standardnu pozornicu, a tu je i prigodna dekoracija božićnog sajma s umjetnim snijegom, posebno uređena kućica Djeda Mraza kao i bogato uređen grad.

Neno Belan, Opća opasnost, Night Express, Gustafi, Jovanotti tribute band, Radojka Šverko, Mia Dimšić, Soulfingersi….

S obzirom na to da je proteklih godina tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana u Poreču ostvaren rast od oko 20% posto u dolascima i noćenjima, direktor TZ Poreča Nenad Velenik rekao je kako su najave za ovu godinu već sada vrlo dobre.

- Ovakav sveobuhvatni program Adventa kao i vrlo atraktivan doček Nove godine daje nam za pravo očekivati rekordne brojke tijekom blagdana. Posebno izdvajamo čak četiri dočeka Nove godine u Poreču – uz Severinu na Trgu slobode, paralelno će se na Trgu Matije Gupca održavati i party doček uz DJ Stanka Bondžu. Na Staru godinu u podne organiziran je tradicionalni dječji doček Nove godine u podne, uz animaciju i dječji vatromet. Naravno, tu je sad već tradicionalna repriza dočeka 1. siječnja u Night Express, rekao je Velenik i dodao kako će na Trgu slobode, ususret 2020. godini, biti postavljena i piramida od 2020 čaša za šampanjac, koje će se podijeliti gostima na Trgu za zdravicu.

Program ovogodišnjeg Adventa u Poreču bit će bogatiji i u koncertnom dijelu. Vlatka Ilečić Arklinić, voditeljica odjela destinacijskog managementa u Valamar Rivieri najavila je koji će nas izvođači zabavljati tijekom Adventa u Poreču.

- Na adventskom paviljonu na Trgu Matije Gupce imat ćemo priliku poslušati Nenu Belana i Fiumense,  Opću opasnost, Gustafe, Jovanotti Tribute band, Soulfingerse, Miu Dimšić, Night Express, i još mnoge druge lokalne bendove. rekla je Ilečić Arklinić.  - Osim koncerata, pozivamo vas i na nezaobilazne programe za djecu. Petkom i subotom u 18 sati na lokaciji porečkog Adventa izmjenjivat će se predstave u režiji Istra Inspirita i udruge Birikina, koje će svojim bogatim kostimima i zanimljivim pričama sigurno oduševiti naše najmlađe, a tu su i brojne aktivnosti Gradske knjižnice i Pučkog otvorenog učilišta Poreč, rekla je Ilečić Arklinić i izdvojila gospel koncert Radojke Šverko u organizaciji POUP-a, tradicionalna Slatka jutra u organizaciji TUŠ Antona Štifanića, te gostovanje živih jaslica iz Svetog Lovreča 22. prosinca. Iz Valamar Riviere najavljuju da će tri hotela biti otvorena tijekom blagdana - Valamar Riviera Hotel & Residence, Valamar Diamant Hotel i Valamar Crystal Hotel.

Martina Novosel Dumičić, voditeljica brand marketinga u Plavoj laguni, najavila je jednu od glavnih atrakcija Adventa - besplatno klizalište: - Advent i ove godine donosi pravi zimski ugođaj u Poreč, a svakoga će oduševiti klizalište koje će biti otvoreno tijekom cijelog Adventa, do 6. siječnja. Posjetitelji će moći uživati u čarima klizanja svakoga dana, od 10 do 22 sata, uključujući Božić i Novu godinu. Pritom je klizanje besplatno, a jednako tako ne plaća se niti najam opreme. Pozivamo sve da dođu isprobati porečku ledenu, zimsku radost, jer je organizirana i besplatna škola klizanja. Cijelo vrijeme na klizalištu će biti prisutni i treneri koji će biti zaduženi za sigurnost posjetitelja, ali i za odličnu zabavu na ledu. Veselimo se zimskoj bajci pokraj mora – rekla je Novosel Dumičić. Iz Plave lagune najavljuju da će im tijekom praznika biti otvoreno čak sedam hotela - hotel Parentium, hotel Molindrio, hotel Park, hotel Plavi, hotel Istra, hotel Materada te hotel Albatros.

Partneri Adventa Poreč su Plava Laguna i Valamar Riviera, a suorganizatori TZ Grada Poreča, TZ Istarske županije, Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Centar za mlade Poreč, Udruženje obrtnika Poreč, Sportska zajednica Grada Poreča, porečke udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi.

Bogati program provjerite na http://www.adventporec.com ili na Facebook stranici: http://www.facebook.com/adventporec

(Rex)

Facebook komentari