Besplatna radionica izrade GIF animacija

21. I 22. TRAVNJA, HUIU GALERIJA PULA
Jesi ikada koristio/la GIF ili ga možda izradio/la? Često ih ‘šeraš’? Znaš li kako se rade? Dođi na radionicu i nauči raditi animirane gifove od stvari koje crtaš, dizajniraš, stvaraš u svoje slobodno vrijeme!

Hrvatsko udruženje interdisicplinarnih umjetnika i Udruga Metamedij od 21. do 22. travnja organiziraju besplatnu radionicu izrade autorskih GIF animacija, koju će voditi gošće iz dizajnerskog kolektiva NJI3.

Gifovi - grafiti interneta - oblik su komunikacije dostupan svima. Mladi ih često koriste u međusobnoj komunikaciji na društvenim mrežama, a najčešće u obliku koji je bio već dostupan na internetu. No, uz malo truda, gifovi mogu postati jak komunikacijski alat! Cilj radionice je naučiti mlade kako stvarati animirane gifove i koristiti ih kao komunikacijski alat kroz animirani crtež, dizajn ili fotografiju!

Radionica će se održavati u subotu i nedjelju 21. i 22. 4. u prostorijama HUiU galerije. Besplatna radionica namijenjena je srednjoškolcima, a radovi će biti javno izloženi u obliku umjetničke instalacije na Media Mediterranea festivalu koji će se održati u kolovozu 2018.

Postupak prijave

Za sudjelovanje na radionici potrebno je poslati osnovne podatke (ime, prezime, datum rođenja) na mail adresu: metamedia@email.com.
Broj polaznika ograničen!

O voditeljicama

NJI3 je dizajnerski kolektiv koji neformalno djeluje od 2012. godine. Čine ga Tessa Bachrach Krištofić, Dina Milovčić i Franka Tretinjak, grafičke dizajnerice koje su svoju prvu suradnju ostvarile još u vrijeme studija (Studij dizajna u Zagrebu). Od tada kao kolektiv kontinuirano rade na projektima na području grafičkog dizajna, ilustracije i pokretne grafike. Nagrađivane su autorice koje su izlagale na brojnim izložbama, sudjelovale na radionicama i vodile ih. Članice su Hrvatskog dizajnerskog društva i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Facebook komentari