Bertoša: Atmosfera u svlačionici je vrhunska, za razliku od one na katu

TISKOVNA KONFERENCIJA UOČU SUBOTNJEG SUSJEDSKOG DERBIJA ISTRE 1961 I RIJEKE
Istra 1961 u subotu, 14. listopada u 15 sati, na stadionu Alda Drosine, igra utakmicu u kojoj Puljani uvijek daju još koji postotak više nego inače. Dolazi Rijeka i susjedski derbi može početi i to je jedino pozitivno vezano za ovu utakmicu. Naime, zadnjih par godina Rijeka se miljama udaljila organizacijski od Istre 1961, i nažalost, Istra 1961 je izvukla u privatizacijskoj utrci kraći kraj šibice, tj. dobila je Glovera i Karaselimovića, a Rijeka Volpija i Miškovića. Međutim, ni taj podatak u ovim utakmicama uglavnom ne igra nikakvu ulogu, tako su Puljani i prošle godine otkinuli vrlo vrijedan bod Rijeci koja se borila za titulu sa Dinamom, pa zašto kod igrača Istre 1961 i ovog puta ne bi proradio inat otpisanih igrača od svih u klubu.

Utakmicu su najavili trener Darko Raić Sudar i jedan od najiskusnijih a svakako i najboljih u žuto-zelenom dresu Mateo Bertoša.

- Atmosfera u svlačionici je vrhunska, za razliku od one na katu. Prihvatili smo ovu situaciju ovakvu kakva je, jer nemamo što drugo nego igrati kako znamo, pokazati se, a onda ''Kud koji, mili moji''. Svakom utakmicom mi igrači smo u izlogu zato moramo zaboraviti sve oko sebe, igrač može jedino tako ići dalje i možda pronaći neki angažman. - istaknuo je bez dlake na jeziku Mateo Bertoša, naglasivši da je za njega ova utakmica sa Rijekom kao i svaka druga i da Puljani moraju težiti dati gol.

- Prilika će biti, vjerojatno ne puno, ali one koje se ukažu morati će se realizirati, ako želimo izvući povoljan rezultat. Ja ne bih odvajao ni jednog igrača Rijeke, jer je njihov najveći forte kolektiv i tu su najjači.- dodao je još Mateo.

Trener Puljana Darko Raić Sudar je rekao:
- Maksimalno smo se pripremili koliko smo mogli u ovoj situaciji u kojoj se nalazimo i kojoj ne vidimo kraj. Pričao sam sa  igračima i rekao im da se moramo baviti samo nogometom, jer ne možemo nikako utjecatio na stanje u klubu. Najbitnije bi trebalo da se posvetimo utakmicama koje slijede do kraja godine, te da napravimo što bolji rezultat i da onda vidimo što će biti sa klubom.

Što se Rijeke tiče, istaknuo je da se dobro poznaju, te da su im u zadnjim utakmicama najviše problema radili napadi preko riječkih bokova.
- Što se ekipe tiče, neće biti Prelčeca koji je bolestan i kartoniranog Hadžića, Gotal je tek ovaj tjedan u punom treningu, te ne vjerujem da ću ga staviti u startnu jedanaestoricu, a njega inače vidim kao drugog napadača u drugim utakmicama, jer protiv Rijeke teško da se može tako igrati. Vjerojatno ćemo igrati u sistemu 4-5-1 ili 5-4-1.

Mogući sastav: Ivušić, Grujević, Escoval, Bertoša, Čuljak (Kitanovski), Puclin, Mitrevski, Vojnović, Maksimović, Ofosu, Matyazh.

(DV)

Facebook komentari