Bajka o Ivici i Marici teatra Naranča

PREMIJERA, SUBOTA, 15. VELJAČE U 18 SATI, CIRCOLO PULA
I danas aktualna, možda čak i više nego u doba kada je nastala, ova bajka tematizira i upozorava kako može biti opasno vjerovati nepoznatim ljudima, koji nam na očigled mogu izgledati dobroćudno i dobronamjerno, o tome kako pohlepa nije spas, o tome kako vanjština može prevariti...

Bajka o Ivici i Marici (izvorno „Hansel und Gretel“) prvi je puta objavljena 1812. u zbirci sabranih narodnih priča „Bajke braće Grimm“.  Priča govori o siromašnoj obitelji koja živi u skromnoj kućici pored šume. Ivica i Marica djeca su drvosječe koji ima sve manje posla i zbog toga više ne može prehraniti vlastitu obitelj. 

Njegova žena, maćeha Ivice i Marice, nagovori drvosječu da djecu ostave u šumi kako bi preživjeli te najgore dane. Međutim, dosjetljivi Ivica, cijelim je putem kroz šumu bacao mrvice kruha kako bi slijedećeg jutra mogli naći put do doma. Jedino, nije razmišljao o tome kako ptičice u šumi vole jesti mrvice kruha.  Lutajući tako po šumi, izgubljeni, Ivica i Marica nailaze na prekrasnu kućicu  napravljena od temelja do krova sva od slatkiša. Malog Ivicu zarobi, a Maricu tjera da radi razne kućanske poslove. Svakog dana, zla vještica tjera Ivicu da jede kako bi postao velik i debeo, i kako bi bio još ukusnija večera. Ipak, na kraju, hrabra Marica se odvaži i skupi snage te gurne staru vješticu u vatru.

Glume: Elizabeta Košeto / Lucija Vesna Soldo / Debora Sanković, Erik Vido, Luka Juričić i Gordana Šimić.

Adaptacija i režija: Luka Juričić
Glazba: Ivo Josipović
Kostimografija: Neven Mihić, Valentina Ferlin Živić
Scenografija: Lena Modrušan

Trajanje predstave: 40 minuta
Termini: 15.2. u 18:00 sati (premijera), 16.2. u 11:00 sati, 23.2. u 18:00 sati
Cijena: premijera 30kn (s rezervacijom), 40kn (bez rezervacije); reprize 20kn (s rezervacijom), 25kn (vez rezervacije)
Informacije i rezervacije: 0955222505, teatar.naranca@gmail.com

(REX)

Facebook komentari