Avion se srušio u more, dvoje poginulih-VIDEO

NA TERENU POLICIJA, RONIOCI I LUČKA KAPETANIJA
Mali sportski avion zagrebačkih registracija nešto nakon 15 sati srušio se u more kraj ACI-jeve marine u Pomeru, točnije između Pomera i Medulina. Kako saznaje Regional Express radi se o akrobatskom avionu marke Zlin 242 češke proizvodnje, koji je registriran u Zagrebu i kojim su upravljali piloti iz Zagreba Siniša P. (36) i Goran D. (34). Avion je nisko letio i pokušavao izvesti akrobacije u letu, nakon čega je udario u površinu mora i raspao se.
Turisti koji su gledali s terase apartmana u Medulinu kažu da se vidio veliki stup vode, dok je osoba koja ih je vidjela iz veće blizine rekla kako je avion eksplodirao prije samog dodira s vodom. Nakon toga velik broj brodica iz medulinske lučice uputio se na mjesto pada kako bi pomogao unesrećenima, ali prema riječima očevidaca nisu mogli napraviti ništa jer je dio aviona u kojemu su bile dvije osobe potonuo. Regional Express je dobio potvrdu kako se tijela dvojice članova posade nalaze u olupini na dubini od sedam metara. 
Na terenu je cijelo poslijepodne bila Lučka kapetanija, vatrogasci i policija.
U večernjim satim tijela stradalih izvučena su iz mora i odvezena na odjel patologije Opće bolnice Pula, dok se olupina aviona još uvijek nalazi u podmorju medulinskog akvatorija.(REX/Foto Safet Omerović Basso)

Video vezan uz članak

Facebook komentari