Atraktivan program ovogodišnjeg Europskog tjedna kretanja - VIDEO

ZIP LINE, ADVENTURE ADRENALINSKI PARK, IZLET NA KORITA I NA VELEBIT, SAJAM CVIJEĆA…
Danas je u prostorijama Komunalne palače predstavljen bogati program Europskog tjedna kretanja koji će se održati pod sloganom „Dijeljenjem dobivate više“ u trajanju od 16. do 22. rujna.

Program je najavila zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci:
'Grad Pula se po dvanaesti put priključuje organizaciji Europskog tjedna kretanja u kojemu ove godine sudjeluje više od 20 partnera s 20-ak zajedničkih programa', istaknula je Puh Belci i dodala kako su mnoge aktivnosti besplatne dok su druge po promotivnim cijenama. Podijeliti će se više od 175 nagrada, a u fokusu programa je ekologija.

Da su u programima građani jako bitni naglasio je pročelnik UO za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu Giordano Škuflić koji je zaključio kako će Grad Pula i dalje raditi na povećanju programa tijekom Europskog tjedna kretanja.

Iako program službeno započinje 16. rujna, već dan ranije, u petak, 15. rujna održati će se obilježavanje 'Dana zaštite ozonskog sloja' posjetom škola postaji za mjerenje kakvoće zraka Fižela, u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije.

Bogati program najavila je voditeljica Odsjeka za zaštitu okoliša Loris Mošnja. Iz programa izdvajamo besplatno spuštanje Zip line-om preko Kanjona, zabavu u Adventure adrenalinskom parku Pula, izlet na Korita, biciklističko razgledavanje štinjanskih utvrda, sajam cvijeća na Giardinima, obnovu zelenog fonda Grada Pule, posjet pulskom Aquariumu, vožnju panoramskim busom, izlet na Velebit i niz drugih zabavno – rekreativnih aktivnosti.

Ispred Medicinske škole Snježana Svitlić Budisavljević najavila je mjerenje tlaka i glukoze u krvi kao prevenciju bolesti, dok je ispred Policijske uprave istarske Voditeljica Odjela prevencije Alica Rosić Jakupović najavila niz aktivnosti: promociju letka 'Sigurno na dva kotača', promociju biciklističke ophodnje, sigurno kretanje u prometu na bicikli koju provode s HAK-om, te obilježavanje Europskog dana bez poginulih u prometu.

Važan partner Europskog tjedna kretanja je i Zavod za javno zdravstvo Istarske županije ispred kojeg je ravnatelj Aleksandar Stojanović najavio praćenje kvalitete zraka, koncentracije peludi, pojave novih zaraznih vrsta, te promociju tjelesne aktivnosti u školama.

Iz HAK Auto kluba Pula – Rovinja tajnik Marčelo Mohorović najavio je edukaciju djece o pravilniku, poligonu i detaljnim uputama za polaganje vožnje na biciklima. Riječ je o novom zakonskom propisu koji još nije zaživio, a odnosi se na obavezu devetogodišnje djece na polaganje vožnje na biciklima.

Uz spomenute partnere, u sklopu Europskog tjedna kretanja, sa svojim programima sudjelovat će i Speleološka udruga Pula, liječnici Dalibor Cukon i Mario Grbin, Planinarska društva „Glas Istre“ i „Elektroistra“, Adventure Park Pula, Pula City Tour, Aquarium Pula, Pulapromet, Društvo distrofičara Istre, Krupp , obrt SePe,  Udruga slijepih Istarske županije i Zajednica tehničke kulture Pula, a održat će se i Sajam cvijeća na Giardinima.

Program je u foto prilogu, a detaljan program na web stranicama Grada Pule. Više u video prilogu…
(Piše/Video: Doris Floričić/Foto: Manuel Angelini)

Video vezan uz članak

Facebook komentari