ATP diše punim plućima

USPJEŠNU VEČER OBILJEŽIO BOGAT MENU
ATP turnir tek je počeo, a čitav Umag, zahvaljujući mnogim događanjima koje on donosi, diše punim plućima! Radin R Gourmet VIP zona jučer navečer, 25. srpnja, ugostila je predstavnike Zagrebačke banke, njihove poslovne partnere i ostale. Među njima bio je i istarski župan Ivan Jakovčić te poznati gastronom Rene Bakalović.
Izuzetno je uspješnu večer obilježio bogat menu. Naime, na gala večeri predstavili su se restorani Hiša Franko iz Slovenije sa chefom Anom Franko i Restoran Le mandrać s chefom Denizom Zembom. Vrsni su znalci za predjelo spremili sirove Jakove kapice u kori hrskavog kruha i dugog papra s majonezom i breskvinim košticama te mediteranskim biljem. Uz to se gostima VIP zone točio Polettijev chardonnay iz 2009. Uslijedio je carpaccio od dimljene kvarnerske hobotnice sa coulisom od pečene paprike i pestom od rokule, ovoga puta uz Polettijevu Malvaziju iz 2009. maštovit menu gostima je ponudio i novu fritaju s kvarnerskim škampima, istarskim pršutom i pjenom od tartufa, uz što se također pila Malvazija. Bogat je slijed upotpunio menu nazvan “Trilogija patke”, koji se sastojao od raviola punjenih s patkom u confitu, umaka od pačjih jetrica i terine masnih pačjih jetrica te smokava. Ovoga puta uz jelo se pila Malvazija iz 2004. godine. Goste je iznenadila priča o istarskoj kozi i Slovencu u Istri. Riječ je slijedu koji je na stolove donio vertikalu kozjih sireva Stancije Kumparićka i Aninih mostarda. Desert nije nimalo zaostao za prethodnim sljedovima i savršeno zaokružio bogatu gastronomsku ponudu. Gosti su se slastili tekućim fudgeom – pečenom čokoladom s maracujom, sladoledom od maline te toplim frapeom od čokolade i papra. Zna se da muškat savršeno pristaje slatkim jelima pa je tako bilo i ovoga puta - Poletti je nudio muškat 2009.   
Valja istaknuti kako se zahvaljujući tzv. show cookingu, sve to pripremalo pred očima znatiželjnih gostiju te je to dalo posebnu notu cijeloj večeri.
Jedna druga vrsta zabave, ispred MTV stagea, zahuktala se malo iza ponoći i držala nešto mlađu publiku na nogama do kasno u noć.
ATP stadion, zahvaljujući brojnim sadržajima, počeo je disati punim plućima. Za očekivati je, stoga, da će tako biti do kraja tjedna, 1. kolovoza, jer Istria gourmet   svakoga dana donosi pregršt događanja, među kojima i najzahtjevniji gost može naći nešto za sebe. (REX)