Arena Hospitality Group ulaže preko 500 milijuna kuna do 2022.

VELIKI PLANOVI ARENA HOSPITALITY GROUP U CIKLUSU OD 2019. DO 2022. GODINE
Arena Hospitality Group je sredinom 2017. putem javne ponude na Zagrebačkoj burzi prikupila oko 750 milijuna kuna kako bi nastavila svoj investicijski ciklus.   
 
U 2018. u naselju Pomer, gdje se smjestio jedan od manjih kampova iz sastava grupe, odlučilo se ulagati u potpuno novi trend kampiranja. Bivši autokamp Pomer pretvorili su u prvi hrvatski luksuzni glamping resort - Arena One 99 Glamping. Otvoren je u lipnju, a već krajem sezone dobio je niz prestižnih nagrada kao što su „Turistički cvijet 2018“ Hrvatske turističke zajednice za kamp godine s najboljom glamping ponudom u Hrvatskoj, te nagradom Zlatna koza za turistički proizvod godine. Iznos investicije je bio 70 milijuna kuna.
 
U 2019. Arena Hospitality Group nastavlja ciklus investicija i ulaže 128 milijuna kuna u kamp Arena Kažela. Nakon završetka investicije kamp će svojim gostima ponuditi 1.300 prostranih parcela i 164 novih Premium Camping Home mobilnih kućica. Nove Camping Home mobilne kuće dizajnirane su za moderne, osviještene putnike, koji tragaju za ekološkim rješenjima i kada su na odmoru. Napravljene su od ekoloških i recikliranih materijala, a gostima će nuditi 37 m2 unutarnjeg prostora, više od 25 m2 natkrivene terase te 250 m2 dvorišta. Osim udobnog smještaja, kamp dobiva 2 bazena, centralni sa dječjim bazenom, aquaganom i sunčalištem, te “relax” bazen smješten u zoni novih Camping Home mobilnih kućica. Također, kamp će dobiti novi ulaz i recepciju, nove beach-barove, te animacijske i sportske sadržaje ....  
 
U turističko naselje Verudela Beach, planira se uložiti oko 60 milijuna kuna u drugoj polovici 2019. godine. Deset smještajnih jedinica biti će obnovljeno za ovu sezonu dok će preostalih 146 jedinica i 20 vila biti obnovljeni za sezonu 2020. godine. Po završetku investicije naselje će nositi brand Arena Hotels & Apartments.  
 
U Njemačkoj, Arena Hospitality Group dovršava planove za obnovu hotela art’otela berlin kudamm. Hotel je smješten u poznatom kvartu Berlina Charlottenburgu i posvećen je radovima pop-art umjetnika Andy Warhola. Investicija će obuhvatiti kompletan smještajni dio od 152 sobe, te sve ostale hotelske sadržaje. Planira se uložiti oko 53 milijuna kuna.   
 
Također, dovršavaju se i planovi za sveobuhvatnu obnovu Hotela Brioni. Projekt kreće krajem 2020. godine sa ciljem otvaranja hotela u 2022. godini, a planira se uložiti 190,0 milijuna kuna. Hotel će nositi brand Park Plaza, koji će taj hotel pozicionirati među najbolje hotele tog hotelskog lanca.  
 
Kada se uzmu u obzir navedene investicije, Arena Hospitality Groupa će u periodu do 2022. investirati više od pola milijarde kuna što će ju svrstati uz bok najvećih investitora u turističkom sektoru Hrvatske. Naravno, i uz ove navedene investicije mogu se očekivati i daljnje investicije u postojeći portfelj Grupe, a povrh toga se i radi na mogućnošću širenja u regiji, te u Srednjoj i Istočnoj Europi.

(rex/foto Manuel Angelini)  
 

Facebook komentari