Apoteka Vodnjan: Upute za uporabu - prostori nezavisnih

N.CVIJANOVIĆ, I.EŠKINJA, T.GVEROVIĆ&S. ILIĆ, V.MARTEK, B.MRĐENOVIĆ, A.PACI, R.RADOVANOVIĆ, N.ŠERIĆ SHOBA, M.TADIĆ, L.UŠIĆ, D.ZENELI
Kustosica: Branka Benčić i MMC LUKA, Istarska 30, Pula; 14.  10. –  30. 10. 2017. uz otvorenje: 14. listopada u 20 sati

 

Projekt organiziraju: Apoteka – Prostor za suvremenu umjetnost, Galerija Poola, Galerija Makina, Studio Golo Brdo

Posljednjih nekoliko godina, zahvaljujući lokalnim politikama gradova o dodjeljivanju prostora za nezavisnu kulturu te osobnim naporima i inicijativama pojedinaca, u Istri je niknuo velik broj nezavisnih inicijativa. Nekima je žarište djelovanja usmjereno na suvremene umjetničke prakse – kustoske, izlagačke, galerijske – a pokrenuli su ih lokalni kulturni djelatnici, umjetnici i kustosi. U težnji za postizanjem vidljivosti i zagovaranjem boljih uvjeta, sa ciljem poboljšanja razumijevanja, kontekstualizacije i podrške za suvremene umjetničke prakse, nekoliko se lokalnih inicijativa udružilo u forum “Prostori nezavisnih”, neformalnu platformu u realizaciji skupne izložbe UPUTE ZA UPORABU, kako bi potaknuli razgovore, predstavili svoj rad, programske koncepcije, umjetnike, pokrenuli dijalog, uspostavili diskusiju i upoznali širu javnost sa situacijom na suvremenoj umjetničkoj sceni.
Radovi pozvanih umjetnika referiraju se na društveni i kulturni kontekst kao oblikovanje sfere (zajedničkog) iskustva, institucionalno polje, sustav umjetnosti, bave se institucionalnom i širom društvenom kritikom, predstavljaju umjetničke pozicije i prakse prisutne u izlagačkim programima i programskim koncepcijama navedenih galerija. Izložba radovima umjetnika na različite načine i iz različitih pozicija predstavlja metanarativ koji progovara upravo o društvenim i kulturnim institucijama, kontekstima i odnosima koje uspostavljaju. (Branka Benčič, iz predgovora)

Više na: http://www.apotekapsu.hr/hr/upute-za-uporabu/

KONTAKT: apoteka.info@gmail.com

Izložba je realizirana sredstvima Ministarstva kulture RH i Grada Pule.

(rex)

Facebook komentari