Amsterdamska koalicija: Za dva tjedna pokazat ćemo snagu normalne i napredne Hrvatske!

POZVALI GRAĐANE DA IZAĐU NA IZBORE ZA EU PARLAMENT
Amsterdamska koalicija jučer je u prepunoj dvorani Zajednice Talijana u Puli održala završni skup svoje programske turneje „Pravac budućnost!“. Lideri Amsterdamske koalicije, koju čine GLAS, HSS, IDS, PGS, HSU, Hrvatski Laburisti i Demokrati, mnogobrojnim su građanima čestitali Dan Europe kazavši da su Europa, pa i Amsterdamska koalicija, simboli mira, napretka, blagostanja i suradnje te pozvali građane da izađu na izbore za Europski parlament, u nedjelju, 26. svibnja. Na velikom su skupu sudjelovali i kandidati te kandidatkinje s liste Jozo Radoš, Tea Mičić Badurina i Mira Morović.

Predsjednik IDS-a Boris Miletić kazao je da je „Amsterdamska koalicija prešla dug put od prvih razgovora u  Amsterdamu do večeras, i postala snažan projekt tolerancije, prosperiteta i otpora“ te naveo tri cilja koalicije: „obrana antifašističkih vrijednosti i tolerancije kao načina života, promoviranje konkretnih politika koje ćemo realizirati u suradnji s EU, a koje će Hrvatsku konačno maknuti iz kluba najgorih i najnerazvijenijih država te borba za slobodnu i ujedinjenu Europu“. Miletić je istaknuo da „sredine zastupljene u Amsterdamskoj koaliciji poput Istre, PGŽ-a i Samobora iskaču iz depresivne statistike ostatka zemlje jer se rukama i nogama borimo za sredine iz kojih dolazimo, zato jer ne kočimo i ne rušimo, nego gradimo, razvijamo i napredujemo, a naši će se predstavnici u Europskom parlamentu na isti način boriti za Hrvatsku i hrvatske projekte“.

Predsjednik Demokrata Mirando Mrsić naglasio je da je „Amsterdamska koalicija jedina alternativa ovoj nesposobnoj Vladi, a 26. svibnja šaljemo poruku Europi i Hrvatskoj da možemo bolje, da hoćemo otvoreno i progresivno društvo“. Predsjednik Hrvatskih laburista David Bregovac kazao je da je „program koji smo predstavili i ljudi koje smo kandidirali jamstvo da mislimo ozbiljno. Naših obećanja ćemo se držati“, dok je predsjednik PGS-a Darijo Vasilić istaknuo da su upravo „Istra i Primorsko-Goranska županija primjer koliku razliku može značiti dobar izbor te kako se u istoj zemlji, pod istim zakonima može drugačije i bolje živjeti“.

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš opisala je viziju Hrvatske i Europe kako ih vidi Amsterdamska koalicija: „Naša Europa i naša Hrvatska obrazovane su i konkurentne, a radna mjesta osiguravaju dostojanstven život. Naša Europa je i u našem istočnom susjedstvu, zbog mira i sigurnosti, i nećemo dozvoliti razbijačima da takvu Europu i takvu Hrvatsku unište“. Također, Mrak Taritaš je naglasila da se Hrvatska mora „osloboditi okova nesposobnih i korumpiranih koji nas drže za taoce. Mi smo pod opsadom loših u politici. HDZ udara sa svih strana. Udara na Istru, koja bi trebala biti uzor svima. Nemojmo im to dozvoliti!“.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak brojnoj je publici kazao kako je „najbitnija poveznica u zadnjih tridesetak godina sredina iz koje kandidati ove koalicije dolaze – Istre, Rijeke, Samobora i Međimurja – što baš nigdje HDZ nije ni primirisao vlasti“. - Izuzetno je bitno izaći na ove europske izbore, dodao je Beljak, a ja vjerujem da će Amsterdamska koalicija biti najveće iznenađenje ovih izbora.

Posljednji se prisutnima obratio nositelj liste Amsterdamske koalicije Valter Flego, koji je pred prepunim pulskim Circolom istaknuo da „za dva tjedna imamo šansu reći što mislimo o politici koja Hrvatsku ekonomski i civilizacijski vuče prema dnu“.

- Za dva tjedna izlazimo na referendum o HDZ-ovoj vlasti. Na tom referendumu odlučivat ćemo između dvije Hrvatske. Za dva tjedna moramo im pokazati snagu normalne i napredne Hrvatske! Svi vi ovdje  - Vi ste ta snaga!, istaknuo je Flego dodavši da su ovi izbori dramatični.

- Ovo su izbori koji će odrediti budućnost Europe. Ovo su izbori na kojima se borimo da naša djeca mogu živjeti slobodno i neopterećeno i da uživaju ista prava kao njihovi prijatelji u Njemačkoj ili Danskoj, kazao je Flego te zaključio:

- Mi znamo što želimo i znamo kako to postići. Okrenut ćemo sve naglavačke dok u potpunosti ne iskoristimo EU fondove te kvalitetnije usmjerimo ta sredstva za regionalni razvoj, očuvanje okoliša i  gospodarski rast. Zato tu nema kompromisa. Za dva tjedna - idemo po pobjedu!

(REX)

Facebook komentari