Amebe nisu spas za Istru 1961

S NJIMA NEMA OPSTANKA
Kada je pred susret s Varaždinom, utakmicom svih utakmica izašao sastav Istre 1961 svakom tko je ovu sezonu odgledao jedan korner Istre 1961 znao je da će biti jebeno. Navijači oni koji žive za klub međusobno su si slali poruke, šta je ovo jebote?  

Istra 1961 se koprca, linja, glavinja i onda maknu trenera Fausta Budicina, mirnog i pitomog momka, trenera skrštenih ruku kojem sa svake strane po boku stajao jedan od braće Mavrić. Kažu nema rezultat i nije dovoljno energičan, treba ga maknut. Ajde, valjda je tako najbolje...

Za par sati promoviraju da li trenera ili privremenog trenera i to aktualnog koordinatora omladinskog pogona, Danijela Jumića. Onda taj "spasitelj" uzme pomoćnika Lajtmana, valjda osobu koja će svojim oštrom karakterom ljute amebe prodrmati uspavane nogometaše. Naivni i dobri sportski direktori dovedu "spasiteljima" pazi sad, nogometaša Ajaxa, pazi amo, nogometaša Manchestera i taleniranog mladog reprezentativca Japana. Nastade pandemija optimizma, jebote, odjednom toliko napadača i ofanzivaca plus Šipoš koji je došao nešto ranije nismo imali od Austro-ugarske monarhije. Joj, super, nakon boda u Rijeci stiže nam Varaždin, a mi sto godina nismo bili ovako jaki.

Ubacio majstor, koji je ovaj komentar potaknuo samo zato što je sjebao i nenadmašnog Panadića po količini pizdarija koje je izvalio nakon utakmice u kamere, kao "igrali smo dobro, i moramo dignuti glave", još par toliko prožvakalih floskula da se navijačima nakon toga povraća, diže želudac. Uđeš kukavički, ziheraški s ekipom koja nas je zacementirala za dno, a navodna pojačanja pokriveni dekama griju jaja na klupi. Budicin je s tim plus minus sastavom uzeo 13 bodova, a naš "spasitelj i njegove energetske amebe" će u ligu prvaka, sve će pojesti.

Tobožnja pojačanja griju jaja a oni s dokazanim sastavom unose novu energiju. Drugačiju od one ranije, puno bijedniju i bezbolniju, izgube utakmicu koju su trebali dobiti, idemo velikim slovima: TREBALI DOBITI.

Fulali su penal i ceo fudbal, uvukli su Istru 1961 na dno dna. Sastavom "koji je bio očekivan nakon boda na Rujevici" iznenadili su sve osim kukavica, ziheraša i statističara. Zašto ste uzimali Šipoša, Haru, Bandea, malog Velšanina Levitta? Koga je Jumić želio pobijediti s ekipom koja je smjenila bivšeg trenera jer nije mogla dobiti nikoga? Što je pomislio, da će ih tako postaviti da će Varaždin sjesti u bus i vratiti se doma na maškare. Zajebancija, svima je bilo jasno da se Jumić i amebe zajebavaju, a mi nikada nećemo znati kako bi Bande i Gržan po krilima krcali loptama Haru i Šipoša.

Ostala je tajna, ali dio te tajne je otkrio (nadamo se ) V.D. dužnosti trener Jumić izjavom da nam preostaje "dizanje glave" jer nema druge. E, Jumiću kad digneš glavu primijetiti ćeš jaja onih koji su iznad tebe na tablici, muda onih koji ih imaju, ako se Lajtman malo propne i on ih može vidjeti.

Nepoznati prijatelju, druže kad se ti u utakmici prvenstva izađeš sa sastavom koji se pričvrstio na dnu, bez da trepneš, onda dozvoli da u ovom tekstu to primjetimo. Samo da nam se napadači, pojačanja nisu nahladili dok su gledali tekmu? Ajde samo hrabro, ili se vratite u omladince ili razjebite bitku za prvaka i sjebite ovaj komentar, osvojite sve bodove do kraja.

(Nenad Marjanović dr. Fric)

Facebook komentari