Alen Vitasović obilježava 25. godina solo-karijere

DANAS VELIKI KONCERT UZ MNOGOBROJNE GOSTE U INK
U foajeu Istarskog narodnog kazališta – Gradskog kazališta Pula održana konferencija za novinare na kojoj je najavljen veliki koncert povodom četvrt stoljeća solo-karijere Alena Vitasovića.

'Ča lipše moren doživit nego svirit u našen kazalištu', rekao je Alen Vitasović i prisjetio se kako je harmoniku počeo svirati sa sedam godina, a od tad je surađivao sa brojnim glazbenicima. Za subotu je najavio: 'dobru štoriju na koju će doći ljudi koji me vole'.

Kod Alena je put u glazbene vode krenuo od njegove obitelji. Tako bi na njegovom velikom koncertu u INK trebali nastupiti i najbliži članovi obitelji, no boji se da mu tata - Tone Livi neće moći nastupiti zbog bolesti.

Osim njegovih najbližih, u INK će uz Alena ove subote, 17. ožujka nastupiti i brojni prijatelji glazbenici s kojima je tijekom 25 godina karijere surađivao: Livio Morosin, Žera-Crvena jabuka, Dražen Turina-Šajeta, Duško Jeličić, Lidija Percan, Bruno Krajcar, Sakramentski, Slavko Celija, Anelidi, Bruno Krajcar, Šćike, Hus i drugi gosti iznenađenja…

Koncert se prigodno održava u Velikoj dvorani Istarskog narodnog kazališta u Puli, a bit će to ujedno i Alenov prvi cjelovečernji koncert u najvećoj istarskoj kazališnoj kući!

Što je Alen napravio za glazbu u Istri, ali i za promociju čakavštine koja je već četvrt stoljeća u hrvatskom radijskom mainstreamu svjedoče mnogi koji su kasnije slijedili njegove stope.
'Nije bilo lako nagovoriti Dalmatince, Slavonce, Zagorce, Zagrepčane i Ličane da lome jezik na istarskoj čakavštini. Toga prije Alena nije bilo, a sve je počelo 1993. godine kad je lansirana pjesma 'Ne moren bež nje' koja je doslovno preko noći revolucionirala kompletnu hrvatsku popularno-glazbenu scenu!', rekao je ispred organizatora Udruge "Slavni u Istri" Petar Ćurić. Zahvale na podršci koncertu Gradu Puli, Istarskoj županiji medijima i gostima glazbenicima, ispred organizatora uputila je Eleonora Jelenić.

Riječi hvale imao je i dogradonačelnik Grada Pule Robert Cvek:
'Alen Vitasović je za mene najuspješniji istarski pjevač od samostalnosti Hrvatske. Izuzetna mi je čast da će za svoju 25 obljetnicu karijere nastupiti u Istarskom narodnom kazalištu'.

Ispred INK, ravnateljica Gordana Jeromela Kaić također nije krila oduševljenje velikom događaju koji se sprema u subotu, te dodala kako na prijedlog organizatora nije dvojila ni u jednom trenutku, bilo je samo pitanje termina. Kako je istaknula, karte su gotovo rasprodane! (Piše: Doris Floričić/Foto: Manuel Angelini)

Facebook komentari