Aktualna problematika HNS-a zbog epidemije koronavirusa

U IZRADI SU OPCIJE NASTAVKA NOGOMETNIH NATJECANJA
Upravo su u izradi opcije (termini) nastavka nogometnih natjecanja te je po toj temi upućen dopis Središnjem državnom uredu za šport. HNS također prati situaciju i problematiku u profesionalnim klubovima te je u komunikaciji s istima, kao i s predstavnicima sindikata (FIFPro), Uefom i Fifom.

Savez je na temu problematike u profesionalnim klubovima uputio dopis prema ministru financija g. Zdravku Mariću i državnom tajniku Središnjeg državnog ureda za sport Tomislavu Družaku.

S obzirom na nepredviđenu i tešku situaciju, izazvanu pandemijom koronavirusa, u kojoj su se našli profesionalni klubovi, kao i bitnim smanjenjem njihovih prihoda, a kojem je krivac viša sila, u HNS-u apelirraju na predstavnike igrača s jedne i klubove s druge strane da pokrenu socijalni dijalog te da pronađu prihvatljivo i održivo rješenje o načinu smanjivanja klupskih troškova, a koje neće značajno ugroziti ugovornu stabilnost i egzistenciju igrača. HNS je spreman kao moderator sudjelovati u svim aktivnostima vezanim za ovu problematiku.

(rex)

Facebook komentari