Aktivnosti pomorske policije tijekom vikenda

44 PREKRŠAJA OD ČEGA 31 GLISIRANJE...
Policijski službenici Postaje pomorske policije Pula-Pola su tijekom vikenda, radi održavanja povoljnog stanja sigurnosti na moru, odnosno povećanja sigurnosti kupača, ronioca i nautičara, provodili pojačani nadzor na moru.

Kontrolirano je ukupno 48 plovilo, od čega 9 domaćih i 39 stranih plovila te 54 osobe, od kojih 6 hrvatskih i 48 stranih državljana.

Policijski službenici utvrdili su ukupno 44 prekršaja, od čega 31 prekršaja nepropisnog glisiranja (sedam državljana Italije, šest državljana Njemačke, šest državljana Nizozemske, četiri državljana Austrije, tri državljana Slovenije, dva državljana Poljske te po jedan državljanin Belgije, Srbije i Hrvatske).

Od ostalih prekršaja iz Pomorskog zakonika, utvrđena su četiri prekršaja upravljanja plovilom bez potrebitih uvjerenja o osposobljenosti za voditelja brodice, četiri prekršaja neposjedovanja potrebitih isprava na plovilu te dva prekršaja iz Zakona o Schengenskim granicama, dva prekršaja iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu i jedan prekršaj iz Zakona o zaštiti prirode.

(REX; foto: Safet Omerović Basso)

Facebook komentari