Advent u Žminju – “Zajedno za Massima“

UZ OTVORENJE 4. IZLOŽBE KUĆNIH BOŽIĆNIH JASLICA
U Žminju je s početkom u 17,00 sati otvorena četvrta po redu izložba kućnih božićnih jaslica. U prepunoj kino sali pjevale su se božićne pjesme, a žminjski učenici Osnovne škole Vladimira Gortana Žminj pokazali u još jednom svoju talentiranost.

Na ovogodišnjoj izložbi svoje je radove izložilo 20 –ak autora iz cijele Istre, a najviše jaslica izradili su učenici Osnovne škole Vladimira Gortana Žminj.  U Kino sali može se pogledati oko 30-ak vrsta jaslica, a  izrađene su od raznog materijala, drva, papira, lego kockica, žlica, žira, pijeska, tkanine. Izložbu se može pogledati  od četvrtka 21.12. do subote 23.12.2017. od 17,00 do 21,00 sati, a ostale dane uz najavu.

Za vrijeme priredbe moglo se u sklopu izložbe posjetiti mali božićni sajam  na kojem su se našle rukotvorine, knjige, božićni ukrasi i još mnogo toga. Uz miris fritula koje su se pripremale na licu mjesta i toplog čaja, ovaj je advent u Žminju imao humanitarnu notu. Pa su se tako sakupljale donacije  za Massima Sirotića iz Žminja kojeg u siječnju 2017.godine čeka terapijsko liječenje u Dubrovniku.

Program Advent u Žminju – Zajedno za Massima nastavit će se u kino Sali u Žminju od 21. do 23.12.2017. od 17,00 do 21,00 sati.

(rex)

Facebook komentari